Intelegeri intoarse sau despre realitatea din noi

deziluzieVrei sa stii cum am devenit noi oamenii ? Am devenit opusul a ceea ce credeam ca suntem. Un tot care se manifesta invers. Prostia este o calitate si a devenit indispensabila speciei noastre . Curajul a devenit lasitate si minciuna adevar. Elitele noastre politice si intelectuale au devenit un model pentru un non-model. Priveste in jur si ai sa intelegi mizeria in care traiesti. Este o “Cloaca Maxima” !

 

Adevaratele calitati precum inteligenta, curajul, demnitatea, cinstea, responsabilitatea au fost eliminate . Peste tot vedem un polinom format din trei termeni . Acestia sunt prostie , hotie si lasitate. Nu Dumnezeu s-a suparat pe oameni , nu o ratiune superioara a facut asta. Noi am baut cupa degradarii pana la capat. Noi am devenit o turma bipeda demna de dispret.

Am devenit fugari in propria noastra planeta si ne-am confiscat pe noi insine prin ticalosie. Ne-am ratat bruma de posibil din noi. Am facut totul sa determinam o disolutie globala. Oare nu intelegem ca traim iluzia ca suntem ? Am reusit sa edificam un habitat infernal. Treptat am determinat un “regressus ad inferos” . Pe nestiute coboram cu gratie imbecila in era primatelor . Creierul nostru O uimitoare repeziciune . Si totusi acele primate ne pot privi cu o eleganta superioritate . Treptat, intreaga stirpe a lui Homo Sapiens, coboara in tenebre. Unii mai devreme, altii mai tarziu. Si totuşi coboara.

Adrian Constantin

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează