EDITORIAL – Profesor de istorie ADRIAN Constantin: “Eu sunt scarbit de acest Centenar!”

fii supusSunt scarbit de acest Centenar de sub pulpana unui partid stangist aflat in mod fatidic la guvernare .Un Centenar care pute efectiv a propaganda ieftina si a festivism infantil. Sunt scarbit de baloane colorate , de concursuri folclorice cu chiote de veselie rurala , de simpozioane sterile si de expozitii de fotografii afisate in diverse contexte. Nu este greu sa vezi cum deprinderile din national–comunism revin si se consuma intr-un ridicol copios.

 

Managementul cultural ramane unul dirijat de la centru , iar primarii de prin orase se comporta ca niste politruci. Sunt autentici culturnici. Manifesta vechea autoritate vulgara si brutala a fostilor secretari de judeteana de partid . Ei doresc sa se evidentieze, care mai de care, si se intrec in nastrujnicii culturale pe banii contribuabililor.

       Rostul celebrarii Centenarului ascunde , cu perfidie , si obiectivul de a consolida hegemonia PSD. Politicile culturale ale acestui regim nu au alt orizont decat intarirea puterii si manipularea. Centenarul este ocazia optima pentru acest deziderat. Vrei nationalism de stanga marca PSD ? Primesti cu darnicie pe banii tai . Centenarul Romaniei Mari devine un festival la scara nationala. Este un prilej garantat pentru a omagia pe oaspetii PSD de la Bucuresti si pentru a aduce cu forta elevi din scoli si licee cu aportul unor directori obedienti dictaturii de partid. Acestora li se adauga cateva duzini de pensionari , cativa gura-casca si eventual niste dacopati afectati la cutia ucrainiana. Ne dorim o Romanie europeana ? Noi nu intelegem ca avem in codul nostru cultural scleroza Epocii de Aur si supunerea autoconsimtita? Ca avem nevoie de o terapie pentru igienizarea etnica? Inca ne mai suna in scafarlie vocile din “ Cantarea Romaniei “. Ele servesc si astazi unor guvernanti derivati din aceiasi specie politica si ideologica de sorginte colectivista.

       Acest festivism respecta sfintele canoane prestabilite. Incepem cu o inflatie de steaguri si de stegulete aflate alaturi de painea si sarea ospitalitatii . Nu lipsesc preotii , crucile si vocile nazale dupa tipicul bizantin. Urmeaza horele si poporul asuda eminamente patriotic. In curand vor veni si mititeii , posirca de vin fiert si fasolea cu ciolan. Sunt foarte sigur ca si flatulentele vor avea un miros patriotic. Aplauze si flatulente tovarasi cetateni ! Valahul este fericit. Satrapii de la putere se pot bucura in voie. Sclavii raspund la comenzi si nimeni nu paraseste ferma de oameni.

Adrian Constantin

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează