Ce parere aveti de asta? “AVENGERS ÎN VARIANTĂ ROMÂNEASCĂ” (FOTO). Este bine sa le spunem copiilor despre super eroii nostri?

AVENGERS RomaniaPe cand suntem bombardati cu tot felul de eroi mai mult sau mai putin reusiti, din import, iata ca romanii au si ei o echipa “AVENGERS”, in varianta neaosa. Ce este culmea, acest proiect: ”Avem și noi super eroi”, nu a fost promovat de vreun profesor/scoala din tara sau de vreo societate sau companie romaneasca ci de…”Pepsi Refresh”.

 

Oare printre cei care predau engleza, franceza, new age si altele nu se gaseste cineva cu suflet romanesc si minte ascutita sa faca ceva de acest gen (in loc de Valentine’s Day, Halloween, etc)? Iata motivatiile unei astfel de campanii (“AVENGERS ÎN VARIANTĂ ROMÂNEASCĂ”):

1. Că așa generațiile noi s-ar rentoarce la poveștile populare.

2. I-ar avea pe eroi pe Făt Frumos și Prâslea cel voinic, și nu pe Batman sau Spiderman.

3. Se poate declanșa mai multe idei despre eroii din povești, de exemplu – admiratie si imitatie pentru Ionică Ram-de-Tei, sau pe Fata Moșneagului. Nu ar fi interesant cum ar apărea ei în variantă a secolului 21?

Și iată-i pe super eroii români, mie mi-au adus multe amintiri plăcute, de bunici, Florin Piersic și povești la gura sobei…

Voi ce spuneti de asta? Facem presiune pe cei responsabili pentru asa ceva, sau ne intoarcem la trandaveala, diploma de hartie, cupe de plastic (cum se dau pe la consursuri), cand copiii fac orice in alta limba si in alt mod? Roadele le vom vedea mai tarziu, cu siguranta!

Sursa:facebook si alexlebedev27.wordpress.com

I.G.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #1 Proiect Eroul meu-modelul meuMarilena Radu 13-05-2018 15:30
De 3 ani, prin initierea si coordonarea proiectului "Eroul meu-modelul mmeu" promovez aceeasi idee pe care ati expus-o si dvs.,cea a intoarcerii la adevaratele valori literare romanesti. Pana acum au fost implicati peste 1200 de elevi din clasele I-XII(din 92 de scoli din judetul Iasi si din tara),in activitatile de proiect pe parcursul acestor ani. Precizez, ca dintre activitatile de proiect ce s-au bucurat de succes au fost:Concursul multidisciplina r judetean cu participare interjudeteana" Eroul meu-modelul meu cat si Simpozionul "Mari Personalitati"( dedicat Centenarului Unirii) si Sesiunea de Referate si Comunicari ale elevilor si cadrelor didactice sustinute la Casa Corpului didactic Iasi. Speram ca anul viitor sa promovam acest proiect in CAEN pt a implica mai multe scoli din tara.
Citat