FOTO – “WE ARE THE OTHERS” … cu Delain si Sabaton la Arenele Romane

Nu sint un mare fan Sabaton si nu-mi imaginam ca aceasta trupa are asa multi sustinatori in Romania-dovada sutele de tricouri,efecte si alte inscriptii cu acesti “vikingi ai metalului “ pe care le-am vazut la concert. Cineva spunea ca sint un fel de Europe mai metalici si intr-adevar au “imnuri”, au piese ritmate care se retin usor si publicul e usor de atras  sa cinte cu trupa. Promotia este spectaculoasa ,”merchandise-ul“

 a fost extrem de variat si bogat in tricouri, albume, hanorace etc iar ideea cu steagul special pentru Romania a dat roade.Ideea de a cinta piese de pe cit mai multe albume n-a fost rea,am avut impresia unui tonomat cu un “play list “ prestabilit ,iar trupa ii intarita pe fani sa aleaga cite o piesa.Satisfactei deplina intre tricourile negre fie ca sub ele erau muschi de 17-18 ani,fie ca erau burti de 40-45 de ani.Berea a curs si pentru unii si pentru ceilalti gratie sponsorului – sa traiasca ,sa mai dea .

Nu eram nici un mare fan Delain – ii descoperisem de scurt timp si imi luasem un album in colectie asteptind ca aparitia lor pe viu sa ma indrepte spre a-mi completa colectia sau a ramine la “We are the others “.Rupti din peisajul olandez gothic dominat de Within Temptation ,Delain au aratat la Arenele Romane ca sint aproape de o trupa “ profi “. Nu pot sa judec exactitatea interpretarii,dar abordarea pieselor, contactul cu publicul , energia lor si faptul ca au cintat dezinvolt si cu zimbetul pe buze m-au atras.Iar aparitia lor la standul de discuri si tricouri cu modestie asteptaind sa fie contactati de public a fost simpla si de efect.I-am abordat ,surprinzator pentru noi oameni de 50 de ani , cu emotie si am stat de vorba cu ei ,ne-am fotografiat ,ba chiar am obtinut si pene si autografe.Demersul nostru  a atras si alti oameni din public si timp de peste 30 de minute s-a format o mica comunitate ,iar telefoanele si aparatele foto erau date din mina in mina pentru fotografii.

Despre concert nu am ce sa va spun.Youtube-ul este mare dar nu reda emotiile din public ,trairile sint irepetabile ,intensitatea surprizei m-a detreminat sa cumpar si celelalte 3 albume ( sa nu uit , cu Ciprian in masina la dus am ascultat “Interlude “ , o compilatie relevanta care ne-a familiarizat cu hiturile trupei).Pe Sabaton i-am urmarit cu atentie sa vad de unde vine popularitatea lor.Joc de scena,piese ritmate ,energie fara limite si o enorma pofta de a cinta si de a interactiona cu publicul,lectie pentru trupele rigide , de robotei  .O lovitura data stereotipurilor despre nordici ,cum ca ar fi reci.

La capitolul “ in deschidere “ vreau doar sa amintec ca Battle Beast e o trupa ca atitea alte sute din nordul Europei,iar ai nostri RoadKillSoda nu au excelat ,dar ramin in atentia publicului.Ca si la Nazareth , imi exprim stupoarea fata de prezenta trupei Aura pe o scena la o cintare de asa nivel.Inteleg ca sint sprijiniti,dar nu cred ca ajuta la nimic sa-I facem sa se simta valori.

Una peste alta ,o seara reusita .Multumesc lui Nelu Brandusan pentru invitatie si lui Ciprian pentru companie.

Cind scriu aceste rinduri,la peste trei luni de la eveniment ,deja am biletele pentru Kavarna Rock unde sper sa fiu din nou aproape de Delain si Within Temptation.

We are the others/We are the cast outs /We're the outsiders/But you can't hide us..

Tolea Postovei

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează