MISTERELE ROMANIEI - Scheii Brașovului de altădată (IV)

Mistere Scheii Brasovului News BuzauContinuăm publicarea serializată a unor materiale inedite din manuscrisul brașoveanului Ionel Cocan (†), ”Scheii Brașovului de altădată. Scurt Istoric, folclor și amintiri”. Câinii fără stăpân, sălbăticiți, par să fie o problemă ”istorică” a României. În episodul de azi vom vedea cum au fost transformați de imaginația populară din Schei în ”duhuri necurate”…(CELELATE EPISOADE POT FI CONSULTATE aici: I., II., si III.)

FOTO INEDIT! MISTERELE din Scheii Brașovului de altădată (II)

Fete din Schei 1912Continuăm publicarea serializată a unor materiale inedite (LINK ep. 1)din manuscrisul brașoveanului Ionel Cocan (†), ”Scheii Brașovului de altădată. Scurt Istoric, folclor și amintiri”. Într-o țară dominată din ce în ce mai mult de analfabeți cu grade și funcții, recursul la cultură este singurul mod de conservare al sănătății mintale. 

INEDIT! MISTERELE DIN „Scheii Brașovului de altădată (I) Pietrele lui Solomon si Sfinxul (FOTO)

Peștera de la Pietrele lui SolomonIonel Cocan se trage dintr-o veche familie de boieri pământeni din Mândra Făgărașului. L-am cunoscut acum mai bine de douăzeci de ani, fiind interesat de un straniu artefact pe care-l deținea. Prin intermediul News Buzău vă prezintăm câteva fragmente remarcabile din manuscrisul său ”Scheii Brașovului de altădată. Scurt Istoric, folclor și amintiri”, rămas literatură de sertar doar pentru că ”pe vremea ailaltă publica cărți doar cine avea voie”.

Primul episod se referă la ”Pietrele lui Solomon”, loc încărcat de istorie, legende și mister…

V.I.M.