·Cum se fura si se taie arborii in mediul rural. Flagrant delict!

În aceasta saptamana, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov au depistat un bărbat de 53 de ani în timp ce tăia mai multi arbori.
Din cercetări s-a stabilit faptul că bănuitul ar fi tăiat mai multi arbori esență plop carpen și prun, fără ca aceștia să fi fost marcați de către reprezentanții silvici.
Polițiștii au recuperat materialul lemnos, pe care l-au predat ocolului silvic.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori conform Legii 46/2008, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.
Și polițiștii din cadrul Postului de poliție Calvini au depistat în trafic un tânăr de 28 de ani, din Prahova, în timp ce efectua un transport de material lemnos cu autoutilitara.
În urma verificărilor s-a stabilit că în avizul de însoțire există neconcordanțe între valoarea scriptică și cea faptică a materialului lemnos.
Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a emitentului avizului conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos transportată în afara legii a fost confiscată și predată reprezentanților silvici.

R.F.