FOTO – Noi amanunte legate de scandal poluarii din Monteoru. Fiecare da vina pe cine are interesul, dar adevarata poluare este din cauza STATIEI DE EPURARE a Statiunii Monteoru (primaria lui Chirca – Merei)!

dejectii Monteoru Statia epurare Merei BuzauScandal pe interese si dezinformare la Monteoru. Pesti morti, poluare masiva…fiecare da vina pe cine se nimereste si potrivit contractelor de publicitate. Iata firul evenimentelor si noutatile descoperite in EXCLUSIVITATE de News Buzau: Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a dispus deplasarea unei echipe mixte formate din reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, ISU Buzău și ai Primăriei Merei în stațiunea Sărata Monteoru,

unde o persoană a sesizat existența unor pești morți în apa râului Sărata care străbate localitatea amintită. La fața locului, au fost efectuate verificări pe o porțiune de peste 2 km din albia râului și s-a constatat prezența unor grupuri mici de peștișori morți pe o porțiune de aproximativ 500 de metri cuprinsă între un hotel de pe malul stâng și un restaurant de pe malul drept (în amonte) și zona fostului camping (în aval). Peștii sunt aproximativ de mărimea unor hamsii, iar cantitatea totală estimată este de cca 3 kg. Tot pe acest tronson, nivelul apei este foarte scăzut (de fapt, se poate spune că mai mult băltește), are o culoare închisă și degajă un miros fetid. În amonte de zona hotelului și restaurantului menționate anterior, precum și în aval de camping, nu a fost sesizată mortalitate piscicolă. Prefectul Carmen Ichim a cerut SGA Buzău prelevarea de probe de apă și determinarea concentrației de cloruri, azotiți, azotați, amoniu și detergenți. Au fost prelevate probe din 3 puncte: Izvorul nr. 6 (situat la 150-200 m în amonte de zona indicată), zona de evacuare a apelor uzate a hotelului și zona de evacuare a apelor uzate a restaurantului. Cauze posibile ale mortalității peștilor: deversarea de substanțe toxice în apa râului sau lipsa de oxigen. Echipa de control a dispus: - monitorizarea zonei de către Primăria Merei și SGA Buzău; - blindarea imediată de către administratorul restaurantului a evacuării apelor uzate. În funcție de rezultatele analizelor de laborator, autoritățile vor lua măsurile legale care se impun. Revenim cu informații în funcție de evoluția situației.

CE AM DESCOPERIT NOI

Potrivit cercetarilor de la fata locului (vezi FOTO), la Monteoru poluarea nu este facuta NUMAI de un restaurant anume, ci de…TOATA statiunea. Primaria Merei, in frunte cu “nenea Chirca” spagarul…stie totul….STATIA DE EPURARE a Statiunii este varza si dejectiile de la toate vilele, restaurantele, agentii economici SE VARSA DE ANI BUNI IN RAUL Sarata, poluand totul in jur. Deocamdata, la sesizarea News Buzau Prefectura nu a rapsuns…de Chirca nu mai intrebam ca el are alte preocupari si nu e de gasit. Reamintim ca in aceeasi situatie este si Avicola si Souffler Malt, unde, o conducta subterana deverseaza dejectii direct in raul Buzau – caz semnalat de News Buzau in iulie 2017 si nerezolvat pana astazi (LINK).

Iulian Gavriluta

{vsig}dejectii-Monteoru{/vsig}

{vsig}pesti-Monteoru{/vsig}