Au câștigat poliţiştii locali din Buzău procesul de la Ploieşti?

politia locala Toma BuzauEste o întrebare retorică. Corect, domnule primar ? Scuze , cunoașteți termenul ? Retorică , Cicero , chestii, socoteli... Să ne centrăm pe pe cestiune. Așa ar glăsui Nenea Iancu, nu? Este vorba despre Caragiale . Ăla cu „ noaptea furtunoasă „ , bre !

Ne raportăm la procesul deschis în 2017. Care a fost urmarea ? Poliția locală a câștigat. Magistrații au decis definitiv suspendarea hotărîrilor de Consiliu Local prin care era stabilită o nouă organigramă pentru Poliția Locală Buzău.

Ce a spus avocatul polițiștilor buzoieni ? Sa ne mai repetam ? O , da ! Să cităm din cronica rezistentei :"Poliţiştii locali au cîştigat, încă o dată, în mod incredibil suspendarea hotărîrilor CLM numărul 120 şi 121 care vizau, practic, înfiinţarea Poliţiei Locale, inclusiv organigrama, cu personalul Poliţiei locale. S-a dispus în mod definitiv suspendarea acestor două hotărîri pînă la soluţionarea acţiunii în anularea lor. Deci prin hotărîrea 120 s-a înfiinţat Poliţia Locală cu personalitate juridică proprie, iar prin hotărîrea 121 se aprobase Reglamentul de funcţionare al acesteia. Se menţin, în continuare, locurile de muncă ale poliţiştilor locali şi urmează să se judece pe fond." Şi atunci ? Atunci cum stăm domn' primar ?

Victoria obținută în instanță de către polițiștii locali nu schimbă cu nimic situația ? Iată și o mostră de cinism a edilului : "Eu spun, ca primar ales al Buzăului, că nu am nevoie de aceşti poliţişti locali, angajaţi aşa, cu ghiotura, cum se spune la ţară, fără nici un fel de justificare. Nu era nevoie de aceşti oameni angajaţi aici. Ei se leagă de decizii în Justiţie să mai rămînă aici. Ce să mai facă aici. Fiecare om munceşte pentru a produce ceva, oamenii ăştia ce fac? Nu am ce face cu ei, să ne înţelegem foarte clar. „Nu am ce face cu ei „? Să înţeleg că Primăria vă apartine ? Vorbeşte un ales public ? Vorbeşte stăpânul oraşului ? Asta se numeşte dictatură şi tupeu incalificabil !

In continuare , primarul Toma , susține că polițiștii locali au fost angajați fără temei legal și că plata salariilor acestora reprezintă o mare pagubă pentru bugetul local. Ne gândim puțin şi la familiile acestora ? Indiferent dacă unii sunt funcţionari publici și alţii personal contractual ? Cine face legea la Buzău ? Un om care uzitează permanent de decizii arbitrare ? Poliţiştii ar trebui să mărşăluiască chiar în fața Primăriei. Este un drept democratic. Ignoranța şi mandria vilană a acestei administraţii mă scârbește . ( Vezi și http://www.newsbuzau.ro/social/35093-cand-clm-ul-lucreaza-impotriva-legilor-statului-de-drept-cerem-raspunderea-civila-a-consilierilor-locali-si-returnarea-indemnizatiilor-scurt-istoric-privind-litigiile-castigate-de-politistii-locali-hclm-120-si-121-suspendate )

Adrian Constantin