UPDATE – SE CONFIRMA descinderile la Guvern. Comunicat DNA. Procurorii au facut perchezitii si au ridicat documente pe rol fiind un DOSAR PENAL
Last Updated on 31/07/2017 by Iulian Gavriluta

Guvernul RomanieiProcurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins luni la Guvernul României. Potrivit unor surse, procurorii au vorbit cu mai mulți angajați ai Executivului, dar i-au și filmat și legitimat pe aceștia.14 procurori au fost în sediul Guvernului.

 

Aceștia ar fi ridicat și mai multe documente. Descinderile s-au facut potrivit surselor pe baza de mandat.Se pare, conform surselor judiciare, că vizat de percheziții a fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, apropiat al lui Liviu Dragnea. De acolo au fost ridicate documente. Menționăm că acesta fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut amenințări cu plângeri penale la DNA. O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose.

Surse: antena3.ro, stiripesurse.ro, evz.ro, dcnews.ro

A.M.

UPDATE01 august 2017 Nr. 746/VIII/3

COMUNICAT DNA

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media în contextul apariției în spațiul public a unor informații, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.