INEDIT (foto) – Sănătate, sănătoșilor! Scurt expozeu daco-psihiatric (I)
Last Updated on 15/07/2017 by Iulian Gavriluta

Dacopatia Scufunda RomaniaArticolul în care uram ”Sănătate mintală” ”extratereștrilor” de la Congresul dacopat care tocmai s-a desfășurat la Buzău a stârnit reacții neașteptate. A plouat cu telefoane, mesaje și indignați peste Iulian Gavriluță. Deh!, vechile metehne cu intervenția. Doar că de data asta n-au la cine!

În replică noi vom etala niște documente care circulă în mediul dacopat. Dl. Gavriluță este liber și chiar poftit să ceară o părere de specialitate vis-a-vis de ele. Câteodată, opinia psihiatrilor de la Săpoca este de neprețuit.

***

Seria I. Începem cu două creații ale unui ”no name”. Își distribuie revelațiile apostolicește, din mână în mână, pe fluturași A4 xeroxați.

                Documentul 1 (foto 001 și 002). Revelația creștinismului dac. Fraza: ”Lupul din stindardul dacilor urlă: A U U U U; dar 2 de U U formează litera Omega ω; astfel că dacii purtau deasupra capului simbolul Aω; adică Dumnezeule! Dumnezeule!” e antologică.

                Documentul 2 (foto 003 și 004). Un mesaj HiperB.O.R.ean: Harap Alb Spoveditul hrănește calul cu jeratic - Cherosen Duhovnicesc. B.O.R, dacă nu v-ați prins deja, vine de la Biserica Ortodoxă Română. Cumva hiperboreeană...

               

Noi nu ne permitem să punem diagnostice. Însă observăm deja un model: cu orice se începe, cu orice se continuă, se ajunge în final la murdărirea religiei creștine. Nu despre Istorie este aici vorba, nu despre daci sau despre naționalism, ci despre o mentalitate sectară. Despre boala în sine, am spus deja că nu discutăm!

***

Ne vom întări spusele odată cu Seria a II-a, introducând pseudo-hermenautica unei celebre doamne. Decriptând niște mesaje ”de dânsa inventate”, chema românii naționaliști la luptă împotriva unei Apocalipse care a întârziat să apară, apoi nu a mai venit deloc. Milenarismul Domniei-Sale va găzdui și o interogație asupra prezumatei existențe a ”genei dacopatiei”, cu trimitere directă la dacopatia ereditară. 

V.I.M.

 

{vsig}FOTO-INEDIT-vim{/vsig}