”Extratereștrii” dacopați au avut Congres la Buzău. Să le urăm o călduroasă ”Sănătate mintală”!
Last Updated on 10/07/2017 by Iulian Gavriluta

dacopatie”Vineri, 9 februarie 1996 - Dan Iosif a sugerat, printre altele, observații curioase că strămoșii noștri spuneau ”D-aci sunt”, de unde ”Dacii”!?” Ion Rațiu - Note zilnice. "Toţi cinci erau oameni înalţi de 1.70-1.80 m şi toţi purtau un fel de măşti de gaze. (...) Am luat-o pieziş spre Pădurea Burcheleştilor, prefăcându-mă a căuta ceva, dar privind mereu spre ei. Se aflau la circa 400 m de mine. Deodată, aud o voce înceată:

 

- Fugi! Fugi tinere! Nu te apropia!

Mă uit în jur, nu văd nimic. Am crezut că e glasul lui Dumnezeu sau al Sfinţilor Îngeri. Când, deodată, vocea se auzi clar în urechea mea, ca pe un fascicul de unde ce venea de peste pădure.

- E intelectual! E intelectual! se auziră pe fascicul mai multe voci. Apoi auzii:

- Străinii pe care îi vezi sunt exploratori de pe planeta Venus. Au mai venit şi alte echipe de exploratori de acolo.

- Exploratori de pe Venus? N-am mai auzit! Noi ştim că numai pe Pâmânt este viaţă. Când ziceţi că au mai venit?

- A venit prinţul Semyaza cu 224 (sau 220 - nu mai reţin, n.a.) de exploratori savanţi. Azazel, Armaros, Lucifer, Iomeyal, Samsapeel etc. (și mai înşirară o mulţime de nume). Ei sunt îngerii damnaţi. N-ai auzit nici de ei? N-ai învățat despre ei? Îi găseşti şi în Biblie.

- Nu, n-am auzit.

- Dar de Uranus, Cronos, Zeus, Prometeu, Heracles ai auzit? De Prometeu care a furat foc şi a fost înlănţuit la voi, în Munţii Buzăului n-ai auzit? De cele 12 munci ale lui Heracles? De Procust? N-ai auzit?

- Ba da! Despre ei am auzit. Şi de Heracles şi de Prometeu. Dar acestea sunt legende. Din Biblie n-am citit, că n-am acasă Biblie. Au numai preoţii, la biserică.

- Ei (îngerii damnaţi, cu Prinţul Semyaza) au venit înainte de Potop, acum vreo 13500-14500 de ani. Să te duci să citeşti din Biblie despre îngerii damnați. Potopul a fost acum 9500-10500 de ani.

- Dar spuneaţi de Prometeu, de Procust. Prometeu a fost înlănțuit în Caucaz, iar Procust a fost în Grecia. Noi aşa am învățat.

- Au fost la voi și ei. Și lâna de aur tot de la voi a fost luată. Acolo unde se află comuna Curtişoara au fost închişi Titanii.

Am rămas uimit. Cunoşteau istoria acestor ţinuturi mai bine decât noi? De unde o cunoşteau? Viaţă pe alte planete nu există!

- Dumneavoastră sunteţi Dumnezeu sau ajutoarele Lui?

- Nu suntem nici Dumnezeu nici ajutoarele Lui. Suntem exploratori.

- De unde veniţi? De pe Venus sau de pe Marte?

În loc să aud răspunsul i-am auzit întrebând:

- În limba voastră planeta Venus şi planeta Marte sunt tot una?

Răspunsul veni tot de la ei, pe trei rezonanţe:

- Nu se ştie!

- Nu se ştie!

- Nu se ştie!

Nu se ştie, repetai şi eu şi am rămas aşa, gândindu-mă. Parcă nu mai ştiam nimic. Parcă nu vorbisem. Exploratorii îşi reluară treburile lor. Am început să mă apropii şi mai mult de ei. Cel din faţă se opri şi-mi puse în ochi un fascicul de raze ce veneau ca nişte ace verzi, reci, ce-mi îngheţau spinarea. Razele erau tot mai puternice şi nu mai puteam vedea nimc. (...) M-am întors la căruță unde mama încărca în continuare cocenii. După aproximativ 15 minute, se retraseră unul câte unul spre vehiculul cu care veniseră. Un zgomot uşor, nedesluşit, vreo trei păcănituri duble şi nava dispăru, urcând parcă pieziş spre vârful copacilor. Mă surprinsese lipsa zgomotului pe care trebuia să-l facă. Aşteptai în zadar să-i mai aud”.

***

Relatarea de mai sus povestește întâlnirea românului verde Radu Popescu (1919-1996) cu un echipaj de extratereștrii venusieni. A fost publicată în Tineretul Liber (16. IX.1993) sub titlul ”Un român a vorbit cu extratereștri! Ei ne cunosc mai bine istoria?” Nu este o făcătură jurnalistică: deținem documentarul Popescu privind un fabulos ciclu de întâlniri de gradele I-III și ne pregătim să publicăm o carte pe această temă. Ce reținem deocamdată este că venusienii par a fi ”beți” de spiritul lui Densușianu și mai dacopați decât dacopații autohtoni.

Ce legătură există între ”contactele” lui Radu Popescu cu venusienii și Congresul de Dacologie care tocmai a fost la Buzău?

            În primul rând tonul și mesajul exaltat. Cititorii nu îl cunosc pe Radu Popescu decât din afirmațiile sale incredibile. Era însă un om sănătos la cap, ceea ce recunoaștem, nu prea reiese din poveștile lui cu venusieni. Cu dacopații ce s-au întâlnit în Buzău e cam la fel.

            În al doilea rând felul în care anumiți ”cercetători” i-au prelucrat mesajul pentru publicare, tăind ”vârfurile” și omițând aspecte esențiale. Astfel s-a creeat o imagine falsă asupra suitei de cazuri OZN în care a fost implicat Radu Popescu. Congresul de la Buzău pare a fi o manifestare respectabilă, cu un caracter voit științific. Asta până nu se amintește că în cadrul manifestărilor anterioare elucubrațiile lui Ghiță Funar despre Iisus Hristos dacul au fost aplaudate la scenă deschisă. Este de datoria fiecărui creștin să se împotrivească după puterile sale unor astfel de derapaje periculoase. Cât despre ”aspectul științific”, probabil fusese uitat prin vreun colț de debara...

***

Simplificată la extrem, etnogeneza poporului român implică un element majoritar autohton (traco-geto-dacii) și un element exterior (romanii), la care se adaugă varii influențe migratoare, slave, împrumuturi culturale, etc. Cele doua fracții de bază au avut parte de exagerări ciclice.

            Schema acestor exagerări este aproape banală:

            - latinismul îngroșa rolul elementului ”roman” minimalizând grosolan elementul autohton. A fost și încă mai este tabăra viziunii centrifuge, a racordării la valorile europene, în principal occidentale;

            - dacismul este invers. Minimalizează până la extincție elementul roman, hiperbolizând (câteodată cu aspecte hidoase) pe cel ”dacic”. Reprezintă o viziune centripetă și, spre deosebire de latinism, a fost invariabil îmbrățișată de totalitarismele politice de tot felul.

            Aceste două curente se aseamănă situației unei familii dizarmonice, în care cei doi părinți se acuză reciproc în fața copilului adolescent. Ba că unul a făcut atât de multe, ba că celălalt nu a făcut cât ar fi trebuit, ba că nu a făcut chiar deloc. Ba mai sar și rubedeniile să se bage neinvitate în discuție. Ilustrăm cazul unei familii în curs de destrămare și totodată cazul unui copil care va rămâne cu sechele.

            Comparația cu o familie nu este deloc gratuită. Oricui îi place o familie completă. Iar când spunem oricui, ne referim la membrii acelei familii și la cei care îi prețuiesc așa cum sunt ei. Deoarece mai există și dușmani. Adică cei care ar tot vrea să vadă acea familie destrămată.

            Pentru a ne întări poziția, să spunem că mai nou elemente scelerate ale taberei dacopate umplu spațiul public cu incitări pentru schimbarea numelui țării. Spun ei că România ar trebui să revină la numele de domnișoară: Dacia. Și nu numai atât: și steagul ar trebui schimbat pe ici pe colo în punctele esențiale: doar coanei îi trebuie și buletin nou, nu-i așa? Și dacă se poate, să-și schimbe duduia și religia: ce creștinism, că doar "jidanul" Iisus l-a palgiat pe Zamolxe...

            Ce se atacă mai precis? Nume, însemne, genealogie, crez religios. Adică exact ansamblul care ne definește pe noi, românii, ca națiune de sine stătătoate. Și personajele astea își mai spun și patrioți...

             Cumva, acționându-se asupra abisurile subconștientului colectiv, Centrala ”sufletul neamului românesc”TM a creat un nou-om, un mutant care se roagă la Iisus Hristos dar privește cu jind înspre Zamolxe, iese ortodox cu Icoana Maicii Domnului la mitinguri, dar este mai de grabă un new-age-r, se poartă mândru la iie dar distruge cu larghețe tot ce-i valoros în această țară, este naționalist dar și filo-rus, este admirator al lui Zelea Codreanu dar și al lui Ceaușescu. O sumă de pulsiuni contradictorii care se anulează reciproc, transformând individul într-o masă amorfă lipsită de repere, la îndemâna tuturor manipulatorilor, autohtoni sau de pripas.

***

În mod ironic, nu minți sclipitoare sau erudite, nu condeie meșteșugite, nu esoteriști sau clarvăzători și nici măcar ”șpioni” sau panarame TV nu au dus aceast curent al  protocronismului magic la desăvârșire. Ci ”tricolorul” Ghiță Funar, care a reușit o sinteză a absurdului, ducându-l pe culmi nebănuite:

            ”Noi suntem urmaşii poporului primordial pe planeta Pământ. Toate popoarele de pe planetă au ca strămoşi geto-dacii. […] Geto-dacii erau extraordinar de avansaţi în toate domeniile. Aveau şi aparate de zbor, au făcut hărţi de deplasare pe planetă la care cei de la NASA se uită şi astăzi şi spun că nu le pot face la nivelul geto-dacilor”1.

            În aceste condiții, de ce ne-ar mai mira că venusienii întâlniți de Radu Popescu pe izlazul satului natal, Comănița, aproape recitau din Nicolae Densușianu și îl asigurau că ”Toate au fost la voi”?

În ceea ce ne privește, considerăm exagerările nocive și toxice. Istoria trebuie abordată prin intermediul cercetării, studiului și dialogului, nu pe baza instrumentelor facile ale Retoricii și Propagandei.  

Musceleanu Vlad-Ionuț

1Interviu RFI (Radio France Internationale)

 

IMPORTANT - NOTA REDACTIEI:

La Buzau a avut loc un asa-zis Congres al Daco-Romanistilor – SECTIA sociopato-sapocara... Desfasurat intr-un cvasisecret – pentru a nu se pune problema finantarilor dubioase, dacopatii de serviciu din Buzau si de aiurea au facut si ei ceea ce au putut – la batranetele si bolile mentale pe care le au majoritatea dintre ei, au umplut putinele locuri de la ”spectacol”. Au participat, pe langa cercetatori sinceri care nu au stiut in ce se baga, masoni locali, nationali, rezervisti cu mintile sucite in mod cazon, antreprenori care s-au saturat de exploatarea in campul muncii a buzoienilor si au dat-o pe calea „dacopatiei”... si alte „animale” sociale. Rezultatul? Ducerea in ridicol a istoriei stramosilor si manuirea unor fonduri mai mult sau mai putin legale, de care ne vom ocupa cu siguranta mai incolo.

VOM CONTINUA!

P.S. Sa fim bine intelesi: nu incercam decat sa va descoperim noile pericole „de dreapta” ale istoriei stramosilor daci. De asemenea, va vom prezenta istoria adevarata, in care si noi credem, dar ne asumam si obligatia de a o descotorisi de paduchii flausati iviti peste noapte in fruntea tarii ce vor sa traga pe turta lor spuza istoriei, falsificand si exagerand unele caracteristici stiintifice ale cercetarii. Ne vom ocupa de acesti „dacopati” pentru ca am considerat asta o datorie sfanta fata de neam si un pericol nou pentru adevarul revelat in ultimul timp!