89 de agricultori din Buzau au primit bani de la Ministerul Agriculturii. Vezi aici pentru ce a fost acordat ajutorul de 3000 euro

AgricultoriMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca pana la data de 19 iunie 2017 au fost platiti 27.003.244 lei (6 milioane de euro) unui numar de 2003 beneficiari ai programului de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate, urmand ca in perioada urmatoare sa se plateasca inca 1.294.000 lei (peste 280.000 euro).

Cei mai multi agricultori care au primit deja sumele in conturi provin din judetul Olt (1.099 beneficiari), Giurgiu (598 beneficiari) si Buzau (89 beneficiari). In functie de documentatiile depuse de catre directiile agricole judetene, urmeaza a fi efectuate platile si pentru restul celor inscrisi pentru ciclul 1 de productie, care au valorificat pe piata cantitatile prevazute pana la data de 15 iunie, respectiv circa 4.500 beneficiari. Restul celor inscrisi in program care nu au livrat pe piata cantitatile prevazute pot face dovada comercializarii tomatelor cultivate in spatii protejate in ciclul 2 de productie, si anume perioada noiembrie-decembrie 2017.

Numarul total al celor care s-au inscris in acest program este de 7.323 beneficiari din toate judetele tarii, cei mai multi inscrisi fiind din judetele Olt, Giurgiu, Galati, Dolj, Buzau, Teleorman, fapt ce demonstreaza interesul deosebit manifestat de producatorii agricoli pentru aceasta forma de sprijin. Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 mp, sa obtina o productie de minimum 2 kg tomate/mp, dar si sa valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg dovedita cu documente justificative. Reamintim ca schema de ajutor de minimis este destinata producatorilor agricoli persoane fizice care detin atestat de producator, producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderilor individuale si familiale, producatorilor agricoli persoane juridice.autorizate, intreprinderilor individuale si familiale, producatorilor agricoli persoane juridice.

A.M.

Scroll to Top