EXCLUSIV – Un grup infractional organizat ce da spargeri la depozitele de pesticide din zonele Padina si Pogoanele (dar si in alte judete) reuseste sa scape de fiecare data de urmarirea politistilor
Last Updated on 09/06/2017 by Iulian Gavriluta

furt noaptea pesticideDe ceva vreme, un grup infractional organizat da spargere dupa spargere la depozitele de pesticide si insecticide din judet fara sa le pese de oamenii legii care fie vin prea tarziu la fata locului, fie dau din umeri cand sunt anuntati ca a avut loc o actiune a hotilor. Grupul se pare ca prefera locurile de depozitare a pesticidelor si insecticidelor din intregul judetul (au informatii precise si actioneaza mai mult noaptea si in zilele ploioase).

Mai mult, cazuri de operare similare s-au semnalat si in judetele Braila, Ialomita, Calarasi si Constanta si oamenii legii de acolo nu au reusit nici ei sa le dea de urma infractorilor. Dupa spusele pagubitilor, hotii specializati in domeniu incearca sa fure material de o mare valoare Agricola (o simpla fiola de pesticid costa de la 500 de lei in sus, spun detinatorii de depozite), iar cand se alarmeaza paznicii din zonele respective se fac pur si simplu nevazuti, lasand “cu buza umflata” politistii ce nu reusesc sa le dea de urma. Trebuie prezicat ca banda de hoti actioneaza in special pe timp ploios, atunci cand vigilenta celor ce pazesc depozitele este mai mica. Aseara, s-a incercat din nou o spargere de acest gen la Pogoanele – Caldarasti. Potrivit unor surse, doi tineri dotati cu lanterne au fost surprinsi fortand usa de la un depozit din zona, dar vigilenta paznicului a facut ca atacatorii sa fuga, inainte sa sustraga ceva din cladire. Inteprinzatorul I.D. , patronul depozitului spune ca nu este prima tentativa de acest gen si spera ca politistii sa isi faca datoria si hotii sa fie prinsi cat mai repede (cazul se afla in instrumentare). Din pacate patrula de politie chemata din Cilibia a ajuns de abia dupa 35 de minute la fata locului (mai repede au ajuns reprezentantii unei firme de paza si chiar cunoscuti ai patronului veniti tocmai din Buzau!) si nu au mai putut face nimic in privinta prinderii infractorilor. Alte incercari de spargere pe aceeasi speta au vut loc zilele acestea si la Padina si Cotorca – aici vigilenta paznicilor, a cainilor de paza si alarmelor montate au pus hotii pe fuga.  Potrivit unei stiri de presa din noiembrie 2016, un grup infractional asemanator in operare a fost prins actionand la Constanta, dar de atunci si pana acum astfel de lovituri sau incercari de spargere ale depozitelor de pesticide nu au incetat in judetele semnalate, ceea ce duce la concluzia ca membrii gruparii sunt mult mai multi. Sa speram ca oamenii legii nu vor mai fi luati prin surprindere si vor ajunge mai repede la locurile cu pricina.

I.G.