UPDATE – FOTO – Investitii de 40 de milioane de euro in 2017. S-a modificat schimbarea…Premierul Grindeanu se intalneste cu presa la ora 17.00 intr-o “zona crepusculara” intre judetele Buzau si Braila
Last Updated on 12/05/2017 by Iulian Gavriluta

grindeanu sonde BuzauPotrivit unor surse bine informate, premierul Sorin Grindeanu vine pentru a doua oara la Buzau intr-o vizita fulger. El este insotit de parlamentari buzoieni si de ministrul Energiei Toma Petcu si de seful de partid Dragnea. Se pare ca in vizita sa nu va fi ocolit primarul Toma, care este asteptat sa se miorlaie la Premier de problemele din ograda sa. Se pare insa ca in principal, Grindeanu se deplaseaza pentru a evalua starea sondei 35 Caragele-Balteni (comuna C.A. Rosetti), investitie de peste 3 miliarde de lei vechi, efectuata de S.N.G.N. ROMGAZ S.A. – Sucursala Targu Mures, in urma cu 3 ani.

 In prezent, in zona respectiva exista doua sonde de acest fel ce exploateaza un zacamant imens de gaze – spun specialistii. Autoritatile locale, judetene si nationale vor sa concesioneze cat mai mult teren din zona pentru a mari aria de exploatare a gazului din subsol si a aduce astfel venituri substantiale judetului si economiei nationale in general. Este posibil ca in jurul orei 17:00 sa ofere cateva declaratii de presa...pentru cine va fi anuntat!

I.G.

UPDATE: 

Aceasta poate fi una dintre concluziile vizitei primului ministru Sorin Grindeanu pe platforma Caragele din zona Luciu - CA Rosetti unde Romgaz Medias are punctul 4 din sase in executie si unde a fost descoperita punga cea mai mare de hidrocarburi din perioada moderna. Grindeanu a apreciat ca aceasta sursa are 25 maxim 27 de miliarde de metri cubi de gaz ceea ce ar asigura pe doi - trei ani a Romaniei, daca s-ar consuma numai de la Caragele. In acelasi timp, Ion Canjau, primarul comunei spune ca sunt sase puncte ale companiei care exploateaza acum gazul din subteran si vor mai fi inca opt. Metrul patrat e cobcesionat cu 4 euro, uar impozitul dat de companie primariei C A Rosetti este de cinci miliarde de lei vechi, anual. Canjau spune ca unul dintre sefii din energie i.au dat astazi confirmarea xa toti cei 3000 de locuitori vor fi conectati si vor cobsuma gratuit gaz de acum inainte. CA Rosetti va deveni un fel de zona defavorizata in care statul va plati populatiei astfel incat si ea sa aiba acces la zacamant. Sorin Grindeanu a spus ca astfel de investitii trebuie dezvoltate, ele pot face din Romania un hub european in domeniul energiei.

 

UPDATEÎn 2017, Romgaz intenționează să foreze șase sonde în acest zăcământ, dintre care 3 sunt deja în funcțiune, investițiile ajungând la suma de 40 de milioane de euro. Punerea în producție a acestui zăcământ va presupune investiții de circa 140 de milioane de euro, destinate, printre altele, și lucrărilor de foraj de sonde pentru confirmarea creșterii potențiale a volumelor disponibile în acest perimetru. Zăcământul urmează să fie pus în producție de către Romgaz în anul 2019. În același an ar urma să fie pus în funcțiune și gazoductul BRUA.

UPDATE - Potrivit ultimelor date sosite din teren, Premierul Sorin Grindeanu si ministrul Energiei, Toma Petcu, insotiti de liderul PSD, Liviu Dragnea au programata o intalnire cu presa undeva intr-o "zona crepusculara" de campie din judetul Braila. Sa fi intrat premierul in zona unde se afla printre cele mai bogate zacaminte de gaze din Romania si sa-l fi furat mirajul zacamantului de hidrocarburi in rezerve calcaroase Jurasice gandindu-se la piata in continua schimbare, investitiile in explorare, exploatare si inmagazinare importante pentru dezvoltare dar in mult mai mare masura ravnite si de altii? Vom trai si vom vedea...

 

 {vsig}grindeanu-BZ{/vsig}