Saptamana si vitezomanul – inca un sofer a fost prins gonind pe drumul spre Buzau cu…176km/h. Vezi aici ce a patit respectivul inconstient de la volan
Last Updated on 08/05/2017 by Iulian Gavriluta

sofer vitezomanCu toate inaspririle sanctiunilor din Codul rutier, tot mai multi soferi apasa pe pedala de acceleratie netinand cont ca pot oricand pune viata in pericol atat a lor cat si a celorlalti participanti la trafic.

De saptamani bune, aproape in fiecare weekend este prins cate un sofer care depaseste cu mult viteza maxima legala (in ultimul timp tot mai multi conducatori auto sunt prinsi gonind cu peste 150km/h). astfel, potrivit IPJ Buzau, in urma controalelor din traffic a fost prins un sofer din Capitala, in varsta de 40 de ani, care gonea prin pe soseaua nationala, in dreptul localitatii Costesti cu nu mai putin de 176km/h. Politistii i-au retinut permisul si l-au sanctionat conform legii. In urma incalcarilor regulilor de circulatie, in ultimele 72 de ore politistii de la Rutiera au aplicat peste 600 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 211.000  de  lei. Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteza, politistii rutieri au sanctionat 332 de conducatori auto si au retinut 14 permise de conducere. Alte 29 de permise de conducere au fost retinute conducatorilor auto pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public, precum si autovehiculelor care aveau acest drept, pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare si  pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului. De asemenea politistii rutieri au mai aplicat sanctiuni contraventionale conducatorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranta (70) sau pentru conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice(31), dar si in cazul a 42 de pietoni si 24 de biciclisti si carutasi, care nu au respectat prevederile legale. Tot in cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intocmit 6 dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau fara a poseda permis de conducere. Cea mai mare alcoolemie - 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost concentratia alcoolica inregistrata de aparatul etilotest in cazul unui barbat de 47 de ani, din Smeeni, depistat la volanul unui autovehicul pe raza localitatii Costesti.

 

E.S.