AUDIO – Mircea Diaconu a ajuns astazi la Buzau. Intalnirea face parte dintr-un amplu proiect Turul Romaniei – Editia 2017
Last Updated on 04/05/2017 by Iulian Gavriluta

Mircea Diaconu News BuzauIn cadrul Turului Romaniei – Editia 2017, europarlamentarul Mircea Diaconu a ajuns astazi, 4 mai la Buzau, pentru a se intalni cu prietenii si sustinatorii sai, precum si cu reprezentanti ai autoritatilor locale, prilej cu care a discutat, pe diverse teme de actualitate aflate in atentia Parlamentului European, cum ar fi Brexit-ul si situatia Angliei, despre nationalism si apropiatele alegeri din Franta dar a oferit si raspunsuri la intrebari si preocupari ale participantilor.

Traseul europarlamentarului include localitati in care exista obiective de patrimoniu aflate in suferinta, care au fost selectate dintre cele semnalate pe site-ul Harta Patrimoniului Ranit, proiect lansat de Mircea Diaconu in luna mai 2015 pentru a atrage atentia cu privire la necesitatea salvarii patrimoniului cultural romanesc. Intalnirea din Buzau a avut loc astazi, la terasa Hotelului Art, B-dul Nicolae Balcescu nr. 18, incepand cu ora 17.00. Prima editie a ocolului Romaniei a avut loc in primavara anului 2014, cand Mircea Diaconu a parcurs aproape 5.400 km, timp de 22 de zile, pentru a se intalni cu simpatizantii si sustinatorii sai care au semnat pentru a-si depune candidatura la alegerile europarlamentare. In 2015, Mircea Diaconu a refacut calatoria prin tara pentru a discuta despre activitatea sa in forul legislativ european si despre probleme care se aflau in atentia cetatenilor. Editia din 2016 a turului nu a avut loc, europarlamentarul nedorind sa interfereze cu activitatile electorale ale candidatilor angrenati in campania pentru alegerile locale.

In Parlamentul European Mircea Diaconu indeplineste functia de vicepresedinte al Comisiei pentru Cultura si Educatie (CULT), functie in care a fost reales in ianuarie 2017, fiind propus din nou, ca independent, din partea grupului ALDE din Parlamentul European, al carui membru este de la inceputul mandatului de europarlamentar. Programul detaliat al turului:

www.mirceadiaconu.eu/tur-2017

Harta Patrimoniului Ranit:

www.mirceadiaconu.ro/harta. patrimoniului

I.G.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5jdI3n17iD8&feature=youtu.be