BURSE, IMBRACAMINTE, HRANA - Copiii cu dizabilitati din scolile de masa VOR BENEFICIA DE SPRIJIN DE LA STAT

Copii dizabilitatiGuvernul a aprobat o hotarare prin care copiii cu cerinte educationale speciale integrati in invatamantul preuniversitar de masa vor beneficia de sprijin din partea statului, a anuntat, marti, 8 august a.c., printr-un comunicat de presa, deputatul social-democrat Tamara Ciofu.

 

Potrivit sursei citate, elevii cu deficiente din invatamantul de masa vor avea dreptul la bursa, alocatie de hrana si fonduri pentru imbracaminte. Deputatul considera ca prin actul normativ aprobat de Guvern se rezolva o discriminare mai veche a copiilor cu cerinte educationale speciale integrati in invatamantul preuniversitar de masa. Parlamentarul PSD sustine ca a organizat, in cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale de la Camera Deputatilor o serie de consultari publice privind problemele persoanelor cu dizabilitati si a copiilor cu cerinte educationale speciale, la care au participat reprezentanti de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Institutul Roman pentru Drepturile Omului si membrii ai organizatiilor care se ocupa de educatia si integrarea copiilor cu cerinte educationale speciale. 'Ca medic pediatru, am atras atentia asupra importantei pe care statul trebuie sa o acorde pentru sustinerea integrarii acestor copii cu cerinte educationale speciale in cadrul comunitatilor locale. Iar acest lucru se face in primul rand prin sprijin financiar. Scopul nu trebuie sa fie institutionalizarea si izolarea de societate, ci integrarea si participarea pe cat posibil la viata comunitatii a acestor copii', a subliniat Tamara Ciofu.

Sursa: Comunicat PSD

A.D.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

+1 #1 O lege pentru toți copiii cu dizabilități din RomâniaStan Albertina 09-08-2017 20:41
Eu sunt un om de rând din această țară,care în fiecare zi plâng și mă zbat pentru copilul meu cu o dizabilitate care ia furat copilăria,care ne a furat dreptul de a fi pe deplin fericiți.Copilu l meu are acest CES(certificat de orientare școlară)mi se pare că trăim în junglă,că aveți la conducerea unor școli oamenii de la care pretindem înțelegere,îngă duință,ajutor.. .trist dar adevărat,acești conducători nu știu să interpreteze o lege,mie personal îmi cer facturi înainte de ai da drepturile copilului meu,care este încadrat vb in grad grav cu CES,îmi cer factura fiscala și bonuri fiscale de 700lei.Eu nu pot sa le dau decat o declarație pe proprie răspundere pentru acești banii,care sunt drepturile date de o lege.Pentru asta mă m văzut pusa in situația de a mi muta copilul de la o școală la alta.Asta se întâmplă în România de azi pentru că legile sunt făcute prost,neclare, neînțelese....
Citat