Se fura ca-n codru! Intereseaza pe cineva cum dispar padurile?

ilegal lemneCu toate ca opiniei publice nu ii sunt semnalate decat furturile minore din “aurul verde” al judetului si al tarii, trebuie sa remarcam ca oamenii legii sunt totusi cu ochii pe aceste infractiuni silvice. Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, politisti din cadrul Postului de Politie Gura Teghii, in timp ce desfasurau activitati pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice, au oprit in trafic un conducator auto

in vârsta de 62 de ani, la volanul unei autoutilitare care transporta aproximativ 2,300 m.c. material lemnos de esenta stejar si carpen, pentru care nu detinea documente legale de provenienta. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat si predat reprezentantilor ocolului silvic. Speram sa vedem si sa auzim si de marile jafuri si mai ales sa constatam…candva ca macar s-au diminuat taierile ilegale, daca nu suntem in stare sa stopam acest adevarat “flagel”.

E.S.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #1 Furt lemneGhorghe 17-07-2017 20:26
Trec aproape zilnic pe traseul Tisau Buzau si vad zeci de camionete cu lemne taiate.O singura data nu am vazut sa fie oprite si verificate de politie sau padurari.Localn ici afirma ca sunt ,,bara-bara" cu politia si cei dela silvic.
Citat