Vrei sa-ti trimiti copilul in tabara? Ministerul Apararii Nationale selecteaza elevi la „Tabara de vara pentru cercetasi- Predeal 2017”

Tabara cercetasi MApNMinisterul Apararii Nationale, prin Directia informare si relatii publice, a lansat luni, 13 martie, concursul national pentru selectia participantilor la cea de-a XI-a editie a Taberei de vara pentru cercetasi – „Fii cel mai bun! Fii la inaltime!". Activitatea este organizata in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului și Asociatia de Caritate din

Armata Romaniei „Camarazii”. La editia din acest an, care se va desfasura in perioada 9 – 16 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Fortelor Terestre, se pot inscrie elevii care sunt, la momentul desfasurarii concursului, in clasele VI-VII si IX-XI. Opt locuri, din cele 42 disponibile, vor fi ocupate de tineri institutionalizati din invatamantul gimnazial și liceal, cu rezultate foarte bune la invatatura, selectionati cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. Celelalte 34 de locuri sunt scoase la concurs si sunt repartizate astfel: 16 locuri (8 echipe) pentru elevii din invatamantul gimnazial si 18 locuri (9 echipe) pentru elevii din invatamantul liceal. Concursul de selectie cuprinde doua etape, in cadrul acestora testandu-se cunostintele elevilor despre Armata Romaniei, NATO si Uniunea Europeana. In prima etapa (13 martie – 2 aprilie), echipe constituite din cate doi elevi vor trebui sa completeze un formular de inregistrare si sa raspunda la 20 de intrebari tip grila. Pentru cea de-a doua etapa (3 – 23 aprilie), echipele care au raspuns corect la cel putin 15 intrebari ale primei etape se califica, acestea urmand sa raspunda la un nou set de intrebari. In perioada 24–28 aprilie, juriul competitiei va evalua raspunsurile trimise de fiecare echipa si va intocmi clasamentul concursului avandu-se in vedere punctajul obtinut. Detaliile cu privire la organizarea taberei, conditiile si regulile de participare, precum si datele de contact pot fi obtinute de pe pagina web: www.mapn.ro/tabara.

 

A.D.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează