Comuna Costesti nominalizata de Curtea de Conturi in topul primariilor evazioniste din judet

Moise Constantin Costesti evaziuneCa urmare a acţiunilor de control/audit efectuate in anul 2015, de Curtea de Conturi Buzau au fost intocmite 101 acte, din care: 31 rapoarte de audit financiar; 4 rapoarte de control; 2 rapoarte de audit al performanţei; 31 procese verbale de constatare si 37 note de constatare.

Printre aceste acte de control s-a evidentiat ca primarie evazionista de top si UATC Costesti care a fost gasita cu 7 venituri suplimentare nejustificabile financiar-contabile, prejudicii in cuantum de 57 mii lei si abateri financiar contabile in valoare de 239 mii lei. Printre alte multe evaziuni si falsuri (afaceri dubioase cu terenuri si asfaltari, avand ca partener de “smecherii” pe controversatul afacerist Dumitru Dobrica), Constantin Moise aflat la al cincilea mandat de primar in comuna (si ultimul!) a fost gasit de catre Curtea de Conturi Buzau, in ultimul raport dat publicitatii cu zeci de mii de lei gaura in bugetul comunal. Astfel, auditorii Curtii au trecut la infractiuni economice urmatoarele: “Mentinerea in conturile de creante si datorii a sumelor care se afla in afara termenului legal de prescriptie prevazut de lege pentru incasare si respectiv lichidarea acestora, abatere constatata la UATC Costesti, entitate care nu a inregistrat in contul de venituri contravaloarea unor garantii de participare la licitatii incasate de la persoane fizice si diversi furnizori a caror restituire nu mai poate fi solicitata de catre acestia, ca urmare a prescriptiei extinctive, in suma totala de 36 mii lei. De asemenea nu s-au constituit ca venituri din concesiuni, garantiile (cota-parte din suma obligatiei de plata catre concedent) depuse de catre concesionarii de terenuri proprietate a UATC Costesti in suma totala de 53 mii lei. Nerespectarea prevederilor legale in ce priveste estimarea valorii, atribuirea si derularea contractelor de achizitie publica, a generat abateri in valoare de 609 mii lei, constatata la UATC Maracineni si UATC Costesti, entitati care au incheiat contracte de prestari servicii pentru realizarea unor lucrari de pietruire drumuri, lucrari de dezinsectie/deratizare, etc., contracte atribuite cu nerespectarea legii, respectiv fara ca in prealabil sa se fi determinat valoarea estimata a acestor lucrari/servicii, si fara ca prin contracte sa se specifice locatiile unde urmau sa se efectueze lucrarile/serviciile respective.

Efectuarea de plati pentru lucrari/servicii, neexecutate sau nereceptionate in cantitatea facturata si platita, abateri care au produs prejudicii bugetelor locale in suma de 590 mii lei, constatate la un numar de 12 ordonatori de credite, printre care si comuna Costesti - Costesti cu 57 mii lei. Reamintim ca in familia primarului din Costesti, “smecheriile” se transmit genetic am spune: “Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a fostului viceprimar al comunei Gheraseni Romeo Moise pe intreaga perioada a mandatului, respectiv in intervalul 24 iunie 2012-24 iunie 2016, intrucat a detinut aceasta functie concomitent cu calitatea de administrator al unei societati comerciale, SC Raal Gaz SRL”.

I.G.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #2 DelapidariVasile 24-10-2017 12:12
Singurul care comanda Primaria Costesti este Mariana Oprea daca platesti si nu pastrezi chitanta esti mancat habar nu au ce-i in contabilitate .
Oameni de nimic si de atatia ani s-a format o mafie care greu pica.
Singura solutie este sa vina alt Primar sa schimbe tot de jos pana sus .
Oameni noi .
Citat
+1 #1 cclocuitor comuna 17-03-2017 21:25
Pai și acum să plătim tot noi contribuabilii ...ca și 2012 ne-au recalculat cu "milioane le" diferente de platit in urma controalelor curții de conturi....De ce să plătim noi că funcționarii nu știu că calculeze penalități la timp sau sa actualizeze o redevență cu rata inflației daca eu că contribuabil trec anual să plătesc??Vii după 3 ani și îmi spui că așa a calculat curtea de conturi și eu să plătesc??? ;-)
Citat