Galuste cu prune, un dulce din copilarie

Galuste cu prunePrunele, asa zise primele fructe ale toamnei. Sezonul lor, de la jumatatea lunii august pana tarziu in luna octombrie. Dulci si zemoase, pline de vitamine prumele sunt vedetele acestei perioade. Desi au putine calorii (o pruna are doar 35 de calorii), prunele sunt pline de zaharuri sanatoase. Au 80 la suta apa, multe fibre (patru grame, in 100 de grame de fructe), minerale si vitaminele A, B, C si E.

Sanatate din natura, sezonul florilor de fan. Cimbrisorul, un antibiotic natural.

Sirop de cimbrisorVara, sezonul fanetelor bogate in flori cu actiuni terapeutice dintre cele mai diverse. Cimbrisorul, cunoscut in primul rand pentru calitatile sale expectorante, remediu indicat in tratamentul tusei convulsive, in bronsite, astm si alte afectiuni ale cailor respiratorii. Este cunoscut de asemenea efectul benefic al cimbrisorului in tratamentul anemiei si in curele de detoxifiere. Baut dimineata pe

Vremea florilor de soc - Vremea socatei

SOCATA este o bautura traditionala romaneasca apreciata de multe generatii. Daca vreti sa va bucurati de una dintre cele mai gustoase bauturi din copilarie va prezentam RETETA TRADITIONALA de SOCATA. Ingrediente: 10-12 flori mari soc (se pot adauga si mai multe daca va place sucul mai concentrat), 1 kg de zahar (se poate inlocui cu miere), 2-3 lamai mari, 8 gr drojdie proaspata sau 20 boabe de orez, 8 litri de apa rece.

Preparati bucate traditionale de Paste!

Din meniul pentru masa de Pasti, nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale specifice din carne de miel, precum drob, stufat sau bors de miel  iar pasca cu branza dulce si pufosul cozonac sunt deserturile care incheie masa de sarbatoare. Bucurati-va in acesta zi alaturi de familie, in jurul unei mese incarcate cu specialitatile culinare traditionale. Aveti grija ca fiecare preparat sa fie gatit cu dragoste, credinta si multa bucurie

Continut recomandat