Vremea florilor de soc - Vremea socatei

SOCATA este o bautura traditionala romaneasca apreciata de multe generatii. Daca vreti sa va bucurati de una dintre cele mai gustoase bauturi din copilarie va prezentam RETETA TRADITIONALA de SOCATA. Ingrediente: 10-12 flori mari soc (se pot adauga si mai multe daca va place sucul mai concentrat), 1 kg de zahar (se poate inlocui cu miere), 2-3 lamai mari, 8 gr drojdie proaspata sau 20 boabe de orez, 8 litri de apa rece.

Preparati bucate traditionale de Paste!

Din meniul pentru masa de Pasti, nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale specifice din carne de miel, precum drob, stufat sau bors de miel  iar pasca cu branza dulce si pufosul cozonac sunt deserturile care incheie masa de sarbatoare. Bucurati-va in acesta zi alaturi de familie, in jurul unei mese incarcate cu specialitatile culinare traditionale. Aveti grija ca fiecare preparat sa fie gatit cu dragoste, credinta si multa bucurie

Macinici fierti - ca la Buzau

Pe 9 martie ortodocsii ii praznuiesc pe cei 40 de mucenici de la Sevastia martirizati pentru credinta lor in Iisus Hristos. Conform credintei pupulare, in aceasta zi se deschid mormintele si portile Raiului, iar obiceiul specific zilei, care s-a pastrat de-a lungul timpului, este ca toate gospodinele din Romania sa prepare si sa imparta 40 de macinici. Acestia, in functie de fiecare zona a tarii, se mai numesc si mucenici, bradosi, sfintisori sau brandusi. 

TORT MUSUROI DE CARTITA

Ce-as putea eu sa va spun despre tortul Musuroi de Cartita? Pe scurt, este minunat! O combinatie irezistibila de cacao, banane si vanilie :). Este foarte simplu de preparat iar decorarea lui este o joaca de copii: se presara deasupra blat faramitat. Chiar ati putea sa-i invitati pe cei mici sa participe la aceasta activitate. Va garantez ca li se va parea foarte amuzant :). Ingrediente necesare pentru a prepara tortul Musuroi de Cartita (24 cm). Pentru blat aveti nevoie de:

Curcan la cuptor cu sos de miere şi coniac

Pentru această reţetă de curcan la cuptor cu sos de miere şi coniac trebuie să foloseşti mai multe condimente printre care şi măghiran. O linguriţă este suficientă. În Ardeal i se mai spune şi „maiorană“. Ciorbele şi sosurile mai consistente, dressingurile pentru salatele bogate vor căpăta un parfum special dacă presari câteva frunze proaspete de măghiran. Dacă vrei să ai un ulei aromat, taie o mână de măghiran şi pune-l într-o sticlă de ulei cu măsline.

Reteta gustoasa de Sf. Nicolae. Mosul sigur va fi incantat de mirosul de scortisoara! 

Apropierea sarbatorilor de iarna infierbanta orice minte de gospodina, asa ca, va propunem una din retetele consecrate pentru astfel de evenimente. Speram sa va placa si sa savurati, in familie, sau cu prietenii, preparatul special propus.  Astazi va prezentam Budinca din cozonac cu scortisoara (la cuptor). INGREDIENTE: 8-10 felii de cozonac (eu am avut din comert), 4 oua, 1 cana lapte, 4 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1-2 linguri scortisoara. 50 gr margarina.

Continut recomandat