Paine de casa cu tarate

Mod de preparare - Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc.  Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam comp. lichida in gaura facuta in faina. Lasam la dospit maiaua pt 5 min. Amestecam maiaua cu faina, adaugam uleiul si apa treptat, pana obtinem un aluat consistent dar nu vartos. Framnatam aluatul 10 minute. Il punem intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. 

Tocanita de vara – un preparat excelent

Tocanita de vara, este o mancare excelenta pet imp de vara. Preparata “curat”, adica sanatos, fara ulei si alte ingrediente “grele”, mancarea propusa de Culinar.ro este una potrivita pentru acest anotimp si satioasa. Timp de gătire 80 Minute, complexitate Redusă. Ingrediente: 4 rosii, 2 ardei, 2 dovlecei, 2 pulpe de pui, sare, piper, 2-3 catei de usturoi, alte legume - dupa preferinte marar. Mod de preparare - se pun pulpele de pui la fript in tigaie, fara ulei. Dupa ce-si schimba culoarea se pun peste ele dovleceii, ardeii si rosiile taiate, se adauga o cana de apa si se lasa la fiert cca 30 min.

Cheesecake cu menta si piersici

Crema: Am amestecat cu ricotta cu siropul de menta. Am topit zaharul in laptele cald, apoi am adaugat gelatina inmuiata in apa (daca nu se dizolva gelatina, mai incalzim putin pe baie de abur), am racorit, strecurat sa nu ramana gelatina nedizolvata si l-am adaugat in ricotta, apoi am amestecat cu frisca batuta. Am turnat in forma tapetata, peste crusta si am lasat peste noapte la frigider, sa se intareasca (minim 6 ore). Am ornat cu feliute de piersica, pe care le-am uns cu jeleu pentru tarte (preparat dupa instructiunile de pe plic). Mod de preparare Crusta: Am tocat la blender biscuitii, pricomigdalele si alunele. apoi le-am amestecat cu untul. am tapetat o tava cu diametrul de 20 cm, baza si marginile si am dat la rece (la frigider).

Prajitura rapida cu branza proaspata

Va invitam impreuna cu marea bucatareasa TRUEDELIGHTS la un desert delicios de weekend. Totul e la indemana si urmand reteta va veti bucura de un preparat-minune. Serviti cu placere, in familie sau....cu cine vreti! smiley Un desert rapid, pentru care avem nevoie de cateva ingrediente, destul de ieftine si la indemana. O prajitura cu branza dulce de vaci, fara faina, pufoasa, usoara, umeda, delicioasa! Ingrediente Prajitura rapida cu branza proaspata - 300 g branza proaspata, 4 linguri smantana, 3 oua, 4-5 linguri zahar, 2 linguri gris, 1 vf cutit sare, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 2 linguri stafide -optional.

Prajitura cu crema de lamaie

Cine nu a gustat o prajitura cu crema de lamaie nu stie ce a pierdut…asadar in acest weekend, buzoianca noastra, cunoscuta in bucatareala ca Truedelights, ne propune o astfel de “minunatie”. Iata cum trebuie sa o faci - Prajitura cu crema de lamiae, usoara, dulce-acrisoara, racoritoare, delicioasa! Ingrediente Prajitura cu crema de lamiae. Pentru crusta: 170 g de unt, 70 g zahar pudra, 250 g faina, 1 vf cutit sare, Pentru crema de lamiae - 4 oua, 200 g de zahar, 4 linguri faina, 1 vf cutit sare, 150 ml suc de lamiae, 2 lingurite cu coaja de lamiae, 60 ml de lapte. Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie: Intr-un castron se amesteca untul rece, taiat in bucati mici, impreuna cu faina, zaharul pudra si sarea. Se framanta bine cu mainile pana ce se obtine o compozitie uniforma, nisipoasa. Toate ingredientele se pot amesteca in robotul de bucatarie. 

Paine cu iaurt si seminte

Bucatareasa buzoiana sub pseudo-numele “Truedelights”, de un real talent, dar putin “zburlita”  (www.truedelights.ro) ne prezinta o reteta originala, incercata de ea: “Paine cu iaurt si seminte”. Painea este, dupa cum stiti alimentul cel mai folosit in lume si in Romania, de aceea trebuie o mare atentie la prepararea ei. Iata ce scrie bucatareasa noastra, pe blogul personal: “Paine de casa, sanatoasa si foarte gustoasa. Poate fi pastrata pana la trei zile, infasurata in folie alimentara din plastic. Ingrediente Paine cu iaurt si seminte: 200 ml apa, 125 ml iaurt gras, 50 ml ulei, 25 g drojdie proaspata