TORT MUSUROI DE CARTITA

Ce-as putea eu sa va spun despre tortul Musuroi de Cartita? Pe scurt, este minunat! O combinatie irezistibila de cacao, banane si vanilie :). Este foarte simplu de preparat iar decorarea lui este o joaca de copii: se presara deasupra blat faramitat. Chiar ati putea sa-i invitati pe cei mici sa participe la aceasta activitate. Va garantez ca li se va parea foarte amuzant :). Ingrediente necesare pentru a prepara tortul Musuroi de Cartita (24 cm). Pentru blat aveti nevoie de:

Curcan la cuptor cu sos de miere şi coniac

Pentru această reţetă de curcan la cuptor cu sos de miere şi coniac trebuie să foloseşti mai multe condimente printre care şi măghiran. O linguriţă este suficientă. În Ardeal i se mai spune şi „maiorană“. Ciorbele şi sosurile mai consistente, dressingurile pentru salatele bogate vor căpăta un parfum special dacă presari câteva frunze proaspete de măghiran. Dacă vrei să ai un ulei aromat, taie o mână de măghiran şi pune-l într-o sticlă de ulei cu măsline.

Reteta gustoasa de Sf. Nicolae. Mosul sigur va fi incantat de mirosul de scortisoara! 

Apropierea sarbatorilor de iarna infierbanta orice minte de gospodina, asa ca, va propunem una din retetele consecrate pentru astfel de evenimente. Speram sa va placa si sa savurati, in familie, sau cu prietenii, preparatul special propus.  Astazi va prezentam Budinca din cozonac cu scortisoara (la cuptor). INGREDIENTE: 8-10 felii de cozonac (eu am avut din comert), 4 oua, 1 cana lapte, 4 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1-2 linguri scortisoara. 50 gr margarina.

Paine de casa cu tarate

Mod de preparare - Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc.  Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam comp. lichida in gaura facuta in faina. Lasam la dospit maiaua pt 5 min. Amestecam maiaua cu faina, adaugam uleiul si apa treptat, pana obtinem un aluat consistent dar nu vartos. Framnatam aluatul 10 minute. Il punem intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. 

Tocanita de vara – un preparat excelent

Tocanita de vara, este o mancare excelenta pet imp de vara. Preparata “curat”, adica sanatos, fara ulei si alte ingrediente “grele”, mancarea propusa de Culinar.ro este una potrivita pentru acest anotimp si satioasa. Timp de gătire 80 Minute, complexitate Redusă. Ingrediente: 4 rosii, 2 ardei, 2 dovlecei, 2 pulpe de pui, sare, piper, 2-3 catei de usturoi, alte legume - dupa preferinte marar. Mod de preparare - se pun pulpele de pui la fript in tigaie, fara ulei. Dupa ce-si schimba culoarea se pun peste ele dovleceii, ardeii si rosiile taiate, se adauga o cana de apa si se lasa la fiert cca 30 min.

Cheesecake cu menta si piersici

Crema: Am amestecat cu ricotta cu siropul de menta. Am topit zaharul in laptele cald, apoi am adaugat gelatina inmuiata in apa (daca nu se dizolva gelatina, mai incalzim putin pe baie de abur), am racorit, strecurat sa nu ramana gelatina nedizolvata si l-am adaugat in ricotta, apoi am amestecat cu frisca batuta. Am turnat in forma tapetata, peste crusta si am lasat peste noapte la frigider, sa se intareasca (minim 6 ore). Am ornat cu feliute de piersica, pe care le-am uns cu jeleu pentru tarte (preparat dupa instructiunile de pe plic). Mod de preparare Crusta: Am tocat la blender biscuitii, pricomigdalele si alunele. apoi le-am amestecat cu untul. am tapetat o tava cu diametrul de 20 cm, baza si marginile si am dat la rece (la frigider).