Traditii de Paste pentru o masa cu specific muntenesc. Ce alimente nu trebuie sa lipseasca de pe masa si care sunt secretele bucatareselor de pe Valea Slanicului -Buzau

Masa de Paste 2017TRADITII DE PASTE. Mai intai pe masa de Pasti se aseaza aperitivele. Printre acestea drobul de miel si oua umplute, dar si fel de fel de aperitive pe baza de aluat. Bineinteles, ouale rosii sunt cele mai importante.  Carnea de miel este, in general, nelipsita din preparatele de Pasti, iar drobul de miel este gustos si usor de preparat si intotdeauna bucataresele il aseaza in prapurul de

Saramura de peste cu ardei copti, rosii si usturoi, ca la Buzau. Afla care sunt secretele unei saramuri reusite

Saramura peste rosii usturoiDe Buna Vestire sau Blagovestenie, cum mai este cunoscuta in popor sarbatoarea de astazi, este si “dezlegare la peste” pentru cei care tin Postul Mare. Deci reteta unei saramuri de peste, ca la noi la Buzau, nu poate fi decat bine-venita. La o saramura de peste e foarte importanta desigur carnea folosita, pestele fiind de preferat sa fie proaspat, nu congelat

Continut recomandat