Painea si Tortul Anului 2017- Brutarii si cofetarii buzoieni invitati sa obtina cel mai gustos tort si cea mai inovatoare paine la GastroPan

Concurs Gastro PanNumerosi brutari si cofetari din toata tara vor intra in cursa pentru premierea celei mai inovatoare paini si a celui mai gustos tort, cu prilejul expozitiei GastroPan, gazduita in perioada 23-25 martie la Redal Expo din Sibiu. Inscrierile la Concursurile GastroPan 2017 se fac pana pe 10 februarie, precizeaza organizatorii. Dintre cele noua categorii competitionale, concursurile care desemneaza Tortul si Painea Anului 2017 sunt cele mai atractive,

„Marghilomana”, cafeaua boierilor de altadata, cu aroma de........Buzau si sute de ani de istorie

MarghilomanaCu o istorie de sute de ani in spate, cafeaua este una dintre cele mai raspandite licori aromate, pe care o sorb cu nesat atat bogatii, cat si oamenii de rand de peste tot din lume. Se prepara in nenumarate feluri, cu lapte, cu frisca sau cu rom. Fiecare tara are specialitatea ei de cafea, Romania mandrindu-se cu renumita „marghilomana“, care a intrat in vocabularul uzual dupa Primul Razboi Mondial. Se spune ca Alexandru Marghiloman (1854-1925), om politic din Buzau, jurist, lider conservator si unul

La masa cu stramosii…. MAMALIGA IN STRATURI ca la Buzau

Mamaliga straturiDaca te numeri printre iubitorii de preparate romanesti, cu siguranta nu iti lipseste de pe meniu popularul preparat din malai prezent in retetele bucatariei romanesti de pe vremea mosilor si stramosilor nostri. Recunoastem ca reteta clasica are farmecul ei, iar daca simtiti nevoia sa va rasfatati cu ceva diferit va propunem mamaliga in straturi ca la Buzau, o mancare care va

Visul unei nopti de iarna... PRAJITURA cu CREMA de PORTOCALE si LAMAIE

Prajitura cu portocale si lamaieAstazi va fac o provocare care spune cam asa: fa un desert, care sa fie bun de pus pe masa intr-o zi de iarna. Trebuie sa nu fie greu de facut, sa nu fie greu de mancat, sa nu fie greu de digerat, sa fie cumva altfel decat deserturile traditionale. Provocat si……….apucat de treaba. Adunam pe langa noi ingredientele pentru o prajitura cu crema de lamaie si portocale:

MASA DE CRACIUN cu produse traditionale dupa retete vechi de sute de ani. Cea mai gustoasa reteta de CALTABOS

Masa CRACIUNHO HO HO a venit iar Craciunul! Si daca tot am scapat de postul aferent acestei sarbatori, ne-am hotarat sa va deschidem apetitul cu produse traditionale romanesti. Dupa o perioada in care ne-am curatat corpul de toxine si sufletul de pacate, se cuvine sa putem savura un festin la masa de Craciun. Ne-am gandit noi ca de la aceasta masa nu

Stelute cu scortisoara si nuca pentru colindatori

Stelute cu scortisoara si nucaAsteptam cu multa nerabdare perioada Craciunului pentru a ne bucura impreuna de venirea in lume a Celui mult asteptat de intreg neamul omenesc. Una dintre cele mai mari bucurii ale Craciunului este sa ascultam colinde, sa primim colindatorii, sau chiar sa mergem noi insine la colindat. Colinda, cantecul magic care ne aduce bucuria

Continut recomandat