CARVING - Arta sculpturii in fructe si legume

CarvingArta carvingului (en. „to carve” - a grava, a sculpta) este o arta veche de mii de ani. Originile acestei arte sunt disputate si în ziua de azi. Majoritatea insa cred ca sculptarea legumelor isi are originea in regiunea Sukhotai, Tailanda, pe cand un alt curent de gandire plaseaza aceasta practica perioadei 601 - 907 pe timpul „Dinastiei Tang”. Oricare ar fi adevarul  cert este ca aceasta arta a facut

Merele coapte, desertul ideal pentru o zi racoroasa de toamna

Mere coapteUnul dintre cele mai valoroase fructe de toamna este marul al carui continut scazut de calorii il recomanda cu succes si in dieta. Consumate frecvent,merele au un important rol de preventie in cazul cancerului de colon si de ficat.Merele intaresc sistemul imunitar, asigura o buna detoxifiere a organismului , previn imbatranirea si stimuleaza productia de colagen.Merele se numara

FOTO La o sueta cu Chef Horia Varlan prezent la Festivalul „Zilele Dovleacului” – Posta Calnau 2016

Horia VarlanCantec, joc si voia buna sunt trei dintre ingredientele reusitei Festivalului „Zilele Dovleacului 2016” desfasurat timp de trei zile la Posta Calnau. Ziua de sambata a fost insa un regal gastronomic in care ingredientele au fost preparate de Chef Horia Varlan, de origine buzoian, bunicii fiind din localitatea Berca, maestrul bucatar fiind un mare admirator al plaiurilor buzoiene. Asadar, pornim impreuna cu

Dovleacul, vedeta toamnei! Un bun placintar si tratament naturist cu traditie

Placinta cu dovleacVedeta fiecarei toamne, dovleacul, face parte dintr-o familie mare si pregatita sa aduca numai beneficii organismului.Galbenul-portocaliu aprins ascunde o multime de carbohidrati si beta-caroten... Adevarat rasfaţ pentru pupilele gustative, dar si un remediu naturist pentru sanatatea si echilibrul organismului nostru. Toate trasaturile terapeutice sunt, de fapt, meritele compozitiei bogate in magneziu, fier, potasiu, calciu, siliciu, fosfor, vitamine, carotenoizi, acizi,

Galuste cu prune, un dulce din copilarie

Galuste cu prunePrunele, asa zise primele fructe ale toamnei. Sezonul lor, de la jumatatea lunii august pana tarziu in luna octombrie. Dulci si zemoase, pline de vitamine prumele sunt vedetele acestei perioade. Desi au putine calorii (o pruna are doar 35 de calorii), prunele sunt pline de zaharuri sanatoase. Au 80 la suta apa, multe fibre (patru grame, in 100 de grame de fructe), minerale si vitaminele A, B, C si E.