Carnatii de Plescoi, brand-ul european de Buzau, asteapta sa fie degustati

Carnati PlescoiPreparati, la origine, numai din carne de oaie, condimentati din belsug cu ardei iute si putin usturoi, carnatii de Plescoi sunt un produs traditional, specific pentru intreaga vale a Buzaului. Localitatea Plescoi, mentionata pentru prima data intr-un document emis de voievodul Vlad Calugarul la 24 aprilie 1484 in cetatea de scaun Targovistei sub numele de Placicoi, satul care va pastra, va conserva si va folosi reteta celor mai vestiti carnati din

Painea si Tortul Anului 2017- Brutarii si cofetarii buzoieni invitati sa obtina cel mai gustos tort si cea mai inovatoare paine la GastroPan

Concurs Gastro PanNumerosi brutari si cofetari din toata tara vor intra in cursa pentru premierea celei mai inovatoare paini si a celui mai gustos tort, cu prilejul expozitiei GastroPan, gazduita in perioada 23-25 martie la Redal Expo din Sibiu. Inscrierile la Concursurile GastroPan 2017 se fac pana pe 10 februarie, precizeaza organizatorii. Dintre cele noua categorii competitionale, concursurile care desemneaza Tortul si Painea Anului 2017 sunt cele mai atractive,

„Marghilomana”, cafeaua boierilor de altadata, cu aroma de........Buzau si sute de ani de istorie

MarghilomanaCu o istorie de sute de ani in spate, cafeaua este una dintre cele mai raspandite licori aromate, pe care o sorb cu nesat atat bogatii, cat si oamenii de rand de peste tot din lume. Se prepara in nenumarate feluri, cu lapte, cu frisca sau cu rom. Fiecare tara are specialitatea ei de cafea, Romania mandrindu-se cu renumita „marghilomana“, care a intrat in vocabularul uzual dupa Primul Razboi Mondial. Se spune ca Alexandru Marghiloman (1854-1925), om politic din Buzau, jurist, lider conservator si unul

La masa cu stramosii…. MAMALIGA IN STRATURI ca la Buzau

Mamaliga straturiDaca te numeri printre iubitorii de preparate romanesti, cu siguranta nu iti lipseste de pe meniu popularul preparat din malai prezent in retetele bucatariei romanesti de pe vremea mosilor si stramosilor nostri. Recunoastem ca reteta clasica are farmecul ei, iar daca simtiti nevoia sa va rasfatati cu ceva diferit va propunem mamaliga in straturi ca la Buzau, o mancare care va

Visul unei nopti de iarna... PRAJITURA cu CREMA de PORTOCALE si LAMAIE

Prajitura cu portocale si lamaieAstazi va fac o provocare care spune cam asa: fa un desert, care sa fie bun de pus pe masa intr-o zi de iarna. Trebuie sa nu fie greu de facut, sa nu fie greu de mancat, sa nu fie greu de digerat, sa fie cumva altfel decat deserturile traditionale. Provocat si……….apucat de treaba. Adunam pe langa noi ingredientele pentru o prajitura cu crema de lamaie si portocale:

Continut recomandat