Mancaruri sfinte si sanatoase.... SARMALE de POST cu varza murata de Buzau. O reteta veche din chiliile Manastirii Ratesti

Sarmale post Manastirea RatestiFiindca suntem in Postul Mare, in asteptarea celei mai mari sarbatori crestine, Invierea Domnului, ne-am gandit sa pregatim o reteta speciala si mult mai gustoasa decat cele de zi cu zi.Exista pe langa clasicele mancaruri traditionale de post (zacusca, fasole, paste) si un alt fel de retete, la fel de lipsite de ingredientele “de dulce”, dar cu o bogata aroma si un gust

Macinici fierti – o reteta delicioasa “ca la Buzau”. Vezi simbolistica cifrei “opt” – simbolul Zilei a 8-a a Creatiei!

macinici ca la BuzauToata lumea stie ca in aceasta zi, in cinstea celor “40 de mucenici” omorati in Sevastia, gospodinele pregatesc “Macinicii”, fie ei fierti sau copti in cuptor. Cifra “opt” a macinicilor simbolizeaza “A opta Zi a Creatiei”, Ziua Nesfarsita sau Neinserata, care se va instaura peste tot, dupa Judecata de Apoi. De aici, de la simbolismul crestin al vesniciei, oamenii de stiinta, matematicienii au preluat si simbolul “Infinitului” – un “Opt” culcat.

Beneficiile postului, o hrana pentru trup si suflet. CHIFTELUTE MANASTIRESTI de post...

Chiftelute manastiresti postPostul este o fapta de virtute, un exercitiu de infranare a poftelor trupului si de intarire a vointei, o forma de pocainta, deci mijloc de mantuire. Dar este in acelasi timp si un act de cult, adica o fapta de cinstire a lui Dumnezeu, pentru ca el este o jertfa, adica o renuntare de buna voie la ceva care ne este ingaduit, izvorata din iubirea si

Carnatii de Plescoi, brand-ul european de Buzau, asteapta sa fie degustati

Carnati PlescoiPreparati, la origine, numai din carne de oaie, condimentati din belsug cu ardei iute si putin usturoi, carnatii de Plescoi sunt un produs traditional, specific pentru intreaga vale a Buzaului. Localitatea Plescoi, mentionata pentru prima data intr-un document emis de voievodul Vlad Calugarul la 24 aprilie 1484 in cetatea de scaun Targovistei sub numele de Placicoi, satul care va pastra, va conserva si va folosi reteta celor mai vestiti carnati din

Continut recomandat