Vremea florilor de soc - Vremea socatei

SOCATA este o bautura traditionala romaneasca apreciata de multe generatii. Daca vreti sa va bucurati de una dintre cele mai gustoase bauturi din copilarie va prezentam RETETA TRADITIONALA de SOCATA. Ingrediente: 10-12 flori mari soc (se pot adauga si mai multe daca va place sucul mai concentrat), 1 kg de zahar (se poate inlocui cu miere), 2-3 lamai mari, 8 gr drojdie proaspata sau 20 boabe de orez, 8 litri de apa rece.

 De asemenea, aveţi nevoie şi de un borcan de 10 litri. Preparare: Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiete felii. Puteti pune si coaja de lamaie rasa. Apoi se pune apa cat sa acopere totul si se lasa pana a doua zi la macerat. A doua zi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se adauga drojdia sau boabele de orez (care ajuta la fermentatie), se acopera totul dar astfel incat preparatul sa fie lasat sa “respire” si se mai lasa 2 sau 3 zile intr-un loc cald si insorit. In fiecare zi se amesteca lichidul din borcan, dimineata si seara. Ca sa va asigurati ca totul decurge bine, gustati amestecul, ca sa stiti cand SOCATA este gata. Atunci cand a ajuns la nivelul de aciditate dorit, strecurati socata, puneti-o in sticle si depozitati-o in frigider. SOCATA se serveste rece. Beneficiile curie cu socata: O cura de 2 saptamani, cu cate 1 litru socata pe zi, are efecte remarcabile la persoane cu surmenaj nervos, astenie. De asemenea florile de soc sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afectiuni: digestive (au proprietati diuretice si laxative), respiratorii (raceala, gripa si bronsita), dermatologice, oculare, reumatice, cardiace sau de nutritie (in cura de slabire).

A.D.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează