Dulceata de ardei iuti

dulceata ardei iutiDulceata de ardei iute are un gust dulce - picant, un puternic iz oriental si poate fi servita nu doar alaturi de o friptura, ci de aproape orice preparat, chiar si ciorba.

Ingrediente: 10 portii - 500 g ardei iute, 500 g zahar, 500 ml otet. Mod de preparare: Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop. Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa folosesti manusi.

Taie apoi ardeii in rondele si adauga-i in craticioara cu sirop. Lasa dulceata sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita. Pregateste cateva borcane, spalate si uscate bine, pune dulceata de ardei iute si inchide bine capacele, apoi lasa-le sa se raceasca sub un prosop gros Daca nu vrei o dulceata foarte, foarte iute, poti folosi in compozitie si ardei bulgaresti, care nu sunt atat iuti.

Sursa: culinar.ro

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Continut recomandat