LACRIMI DE INGER, o prajitura cu branza savuroasa preparata dupa o reteta magica

Lacrimi de ingerO reteta magica, originala, cu gust unic si un aspect apetisant din motivul ca in momentul in care se raceste aceasta prajitura din branza pe suprafata ei apar cateva nuante galbui asemeni unor picaturi, de unde si denumirea de ,,lacrimi de inger”, o reteta pe placul copiilor si nu numai.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • faina – 1 cana medie
  • praf de copt – 1 lingurita
  • unt – 80 de grame
  • zahar – 2 linguri
  • oua – 1 bucata

pentru umplutura:

  • branza de vaci – 0,5 kg
  • zahar – 1/2 de cana medie
  • oua – 3 galbenusuri
  • gris – 1 lingura
  • smantana – 100 de grame

pentru glazura:

  • albusuri de oua – 3 oua
  • zahar pudra – 3 linguri

Mod de preparare:

1. Prepari aluatul. Untul il scoti din frigider inainte de preapararea aluatului. Faina o cerni, o amesteci cu praf de copt si unt. Bati ouale cu zahar, apoi adaugi toate ingredientele si framanti aluatul. Cand e gata aluatul il acoperi cu un prosop si il pui in frigider timp de 30 de minute.

2. Amesteci toate ingredientele pentru umplutura pana obtii o masa omogena si umplutura e gata.

3. Prepari glazura. Bati bine albusurile de oua pana obtii spuma, apoi adaugi treptat pudra de zahar. Daca nu o sa bati suficient de bine albusurile nu o sa iasa rezultatul final si anume acele nuante de lacrimi.

4. Scoti aluatul din frigider, il aranjezi in tavaua de copt torturi cu marginile ridicate de 0,5 cm. Apoi torni umplutura de branza si o pui la cuptor pentru 20-30 de minute la o temperatura de 180 de grade C. Dupa ce-l scoti adaugi glazura si-l mai pui la cuptor pentru 15 minute. Dupa aceasta perioada deconectezi cuptorul, iar tortul il mai lasi in interior pentru inca 40 de minute. E recomandabil, pentru o nuanta mai evidentiata, sa tii tortul pentru 5-6 ore.

E delicioasa de-ti lingi degetele, sa veti pofta buna si nu uitati, impartasiti reteta si prietenelor!

Sursa: retetamea.ro, savurostv

A.D.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Continut recomandat