In acest post trebuie sa incercati NEGRESA de POST cu NUCA si GEM, o prajitura delicioasa, perfecta pentru zilele ploioase

Negresa post nuca gemSuntem in Postul Mare, la jumatatea postului, in Duminica Sfintei Cruci. Pentru aceasta zi va propunem o reteta dulce si delicoasa cu care sigur veti cuceri intreaga familie. Asadar sa trecem la treaba si sa pregatim un desert savuros, Negresa de post cu nuca si gem.

INGREDIENTE:

  • 200 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca tocata
  • 1 lingura cu varf pudra de cacao neagra
  • 3 linguri gem de caise
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 70 g ciocolata neagra de post

Pentru glazura si topping – OPTIONAL:

  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 50 ml apa
  • 3-4 linguri nuca tocata

PREPARARE:

Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zahar, nuca, bicarbonat, cacao si un praf de sare.

Peste acestea turnam ingredientele lichide (apa, ulei, esenta de rom) amestecate cu gemul de caise. Adaugam ciocolata topita la baine marie cu 2 linguri de apa si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (21*21cm) si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Scoatem negresa pe un gratar si o lasam sa se raceasca. Putem sa o pudram direct cu zahar pudra, dar cu putina rabdare putem realiza si o glazura punand la fiert in 50 ml apa zaharul si cacao, pana cand siropul incepe sa se ingroase. Turnam glazura peste negresa, o intindem frumos, apoi presaram nuca tocata.

Negresa de post se face usor, rapid si este delicioasa, pufoasa, aromata.

POFTA BUNA! POST BINECUVANTAT!

A.D.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează