In acest post trebuie sa incercati NEGRESA de POST cu NUCA si GEM, o prajitura delicioasa, perfecta pentru zilele ploioase

Negresa post nuca gemSuntem in Postul Mare, la jumatatea postului, in Duminica Sfintei Cruci. Pentru aceasta zi va propunem o reteta dulce si delicoasa cu care sigur veti cuceri intreaga familie. Asadar sa trecem la treaba si sa pregatim un desert savuros, Negresa de post cu nuca si gem.

INGREDIENTE:

  • 200 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca tocata
  • 1 lingura cu varf pudra de cacao neagra
  • 3 linguri gem de caise
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 70 g ciocolata neagra de post

Pentru glazura si topping – OPTIONAL:

  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 50 ml apa
  • 3-4 linguri nuca tocata

PREPARARE:

Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zahar, nuca, bicarbonat, cacao si un praf de sare.

Peste acestea turnam ingredientele lichide (apa, ulei, esenta de rom) amestecate cu gemul de caise. Adaugam ciocolata topita la baine marie cu 2 linguri de apa si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (21*21cm) si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Scoatem negresa pe un gratar si o lasam sa se raceasca. Putem sa o pudram direct cu zahar pudra, dar cu putina rabdare putem realiza si o glazura punand la fiert in 50 ml apa zaharul si cacao, pana cand siropul incepe sa se ingroase. Turnam glazura peste negresa, o intindem frumos, apoi presaram nuca tocata.

Negresa de post se face usor, rapid si este delicioasa, pufoasa, aromata.

POFTA BUNA! POST BINECUVANTAT!

A.D.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Continut recomandat