Painea si Tortul Anului 2017- Brutarii si cofetarii buzoieni invitati sa obtina cel mai gustos tort si cea mai inovatoare paine la GastroPan
- Detalii
- Categorie: Gastronomie
- Publicat: Sâmbătă, 04 Februarie 2017 11:00
Numerosi brutari si cofetari din toata tara vor intra in cursa pentru premierea celei mai inovatoare paini si a celui mai gustos tort, cu prilejul expozitiei GastroPan, gazduita in perioada 23-25 martie la Redal Expo din
atat pentru concurenti cat si pentru publicul larg. "Pentru castigarea trofeului Tortul Anului 2017, concurentii vor fi provocati sa dezvolte gusturi originale, creative si delicioase, folosindu-se de ingrediente exotice, tematica acestei categorii de concurs fiind Exotic Cakes. Cofetaria care isi va adjudeca trofeul Tortul Anului 2017 se va bucura de o campanie de promovare in mass media, iar, dupa eveniment, tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetarie din tara, cu conditia de a respecta reteta originala si de a promova produsul sub denumirea de “Tortul Anului 2017 — GastroPan'". In cadrul competitiei vor fi premiate cea mai buna paine artizanala si industriala, concursurile GastroPan 2017 revenind cu doua subcategorii la competitia pentru titlul “Painea Anului 2017”, in functie de procesele tehnologice (artizanale sau industriale) si cantitatile produse. In cursa pentru premiul "Painea Anului 2017 fabricata industrial in Romania" se pot inscrie concurenti reprezentand fabrici industriale care produc painea respectiva intr-o cantitate mai mare de 300 kg pe zi, iar concurentii care se intrec pentru trofeul "Painea Anului 2017 realizata artizanal in Romania" pot fi mici producatori care obtin zilnic, in proces artizanal, cel mult 100 kg din painea prezentata in concurs. Potrivit organizatorilor, juriul va decide tinand cont de factori precum proprietatile organoleptice (forma, aspect, structura miezului si a cojii, aroma) sau caracterul inovator, castigatorii urmand a beneficia de promovare mediatica in toata
A.D.