La masa cu stramosii…. MAMALIGA IN STRATURI ca la Buzau

Mamaliga straturiDaca te numeri printre iubitorii de preparate romanesti, cu siguranta nu iti lipseste de pe meniu popularul preparat din malai prezent in retetele bucatariei romanesti de pe vremea mosilor si stramosilor nostri. Recunoastem ca reteta clasica are farmecul ei, iar daca simtiti nevoia sa va rasfatati cu ceva diferit va propunem mamaliga in straturi ca la Buzau, o mancare care va atrage atentia si celor mai mofturoase persoane.

Ingrediente pentru mamaliga in straturi

- o cana de malai rasa;

- 3 cani cu apa;

- telemea (de preferat de capra ori de oaie);

- cascaval ori parmezan;

- 3- 4 oua;

- kaizer ori carnati;

- unt;

- sare.

Mod de preparare:

Pentru inceput, pregatiti mamaliga dupa reteta pe care o cunoasteti, insa aveti grija ca trebuie sa fie mai moale decat de obicei. Intre timp, taiati kaizerul ori carnatii marunt, apoi puneti carnea la calit in putin ulei.

Ungeti cu unt o tava de cuptor, dupa care puneti un strat de mamaliga, unul de mezeluri si altul de telemea. Urmeaza un nou strat de mamaliga, dupa care repetati celelalte ingrediente. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga, cel in care trebuie sa faceti niste adancituri cu lingura si sa spargeti in ele ouale alese. Presarati cascaval ori parmezan ras pe deasupra. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si tineti-o la foc pana cand se fac ouale si cascavalul se topeste.

Pofta buna si nu uitati, serviti preparatul alaturi de cei dragi!

A.D.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează