Stelute cu scortisoara si nuca pentru colindatori

Stelute cu scortisoara si nucaAsteptam cu multa nerabdare perioada Craciunului pentru a ne bucura impreuna de venirea in lume a Celui mult asteptat de intreg neamul omenesc. Una dintre cele mai mari bucurii ale Craciunului este sa ascultam colinde, sa primim colindatorii, sau chiar sa mergem noi insine la colindat. Colinda, cantecul magic care ne aduce bucuria

Sarbatorilor. Un cantec popular, cu mesaj spiritual, religios, care vorbeste despre nasterea pruncului Iisus Hristos. O incantatie care ne aduce in case starea de binecuvantare.Cu ce trebuie sa rasplatim colindatorii, mai ales atunci cand banii sunt dramuiti, iar colindatorii multi? Cu dragoste mai intai si cu ce poate fiecare. Adevaratii colindatori primesc, insa, de toate. Prin lumea satului se mai ofera colindatorilor colaci, nuci, cozonac, prajituri, fructe. Asadar, sa intampinam colindatorii cu stelute aromate cu nuci si scortisoara. 

INGREDIENTE

4 albusuri

200 grame zahar pudra

325 grame nuca macinata

2 lingurite scortisoara pisata

PREPARARE

1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma densa. Se separa 4 linguri de spuma si se pun deoparte, la rece. Se pastreaza pentru ornat.

2. Restul albusului batut spuma se amesteca cu nuca macinata si scortisoara. Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm, care se acopera cu o folie transparenta si se pastreaza la rece 2 ore.

3. Se mai intinde aluatul putin si se taie in forma de stelute. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit, 25 minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata se orneaza cu albusul pastrat, batut din nou, daca s-a lasat.

Primiti cu colinda? Primim, primim…..

A.D.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Continut recomandat