Anunt privind reteaua creata la nivelul judetului Buzau in vederea sprijinirii si promovarii programelor de formare profesionala continua in domeniul medico-social

Proiectul “PRO-SANATATE – Cresterea accesului angajatilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesionala continua” este cofinantat din Fondul Social European – Investeste in Oameni! prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane

 2007-2013 si implementat, in perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de catre Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica CATALACTICA, in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si Fundatia pentru Recuperare, Integrare si Promovare Sociala ECHOSOC. Prin participarea la acest proiect ce a implicat organizarea si derularea de programe de formare profesionala continua  a angajatilor necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare (cu varste intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul medico-social in care lucreaza au fost vizate in general urmatoarele beneficii: imbunatatirea nivelului de calificare a fortei de munca, dezvoltarea competentelor profesionale,  cresterea oportunitatilor de accesare a altor posturi si de avansare in cadrul pietei muncii, asigurarea stabilitatii postului, precum si cresterea accesului la metode alternative moderne de formare continua, continuturi si metode adecvate specificului grupului tinta si prioritatilor actuale in domeniul medico-social.

In vederea fundamentarii demersurilor de promovare a beneficiilor programelor  de formare profesionala continua, la nivelul judetului Buzau au fost derulate succesiv campanii de informare a beneficiarilor – angajati fara calificare si/sau cu un nivel scazut de calificare. Derularea de campanii de promovare a beneficiilor participarii la programe de FPC pentru calificare  s-a realizat, in principal, astfel: - online (promovare pe site-ul partenerului, pe site-ul solicitantului si canale alternative de comunicare, cum sunt twitter, facebook, bloguri locale etc.); - campanie clasica (atat prin intermediul materialelor publicitare de tip afise, fly-ere, brosuri, bannere, diverse obiecte promotionale); - campanie din usa-in-usa, aplicand metoda bulgarelui de zapada, de contactare nemijlocita si prezentare a beneficiilor programelor de formare profesionala continua.

Derularea campaniilor a sprijinit incheierea parteneriatelor si dezvoltarea unei retele la nivelul judetului Buzau in vederea sprijinirii si promovarii programelor de formare profesionala continua in domeniul medico-social. In acest context, la nivelul judetului Buzau au fost incheiate un numar de 15 protocoale, cu urmatoarele institutii/organizatii din domeniul medico-social, in vederea sprijinirii si promovarii programelor de formare profesionala continua:

1. Complexul de servicii comunitare nr. 3 Buzau

2. Centrul rezidential pentru copilul cu handicap nr. 9 Buzau

3. Gradinita cu program prelungit nr. 6 Buzau

4. Gradinita cu program prelungit nr. 4 Buzau

5. Gradinita cu program prelungit nr. 9 Buzau

6. Gradinita cu program prelungit “Cei sapte pitici”Buzau

7. Complexul de servicii pentru persoanele varstnice “Alexandru Marghiloman” Buzau

8. Gradinita cu program prelungit nr. 8 Buzau

9. Gradinita cu program prelungit nr. 1 Buzau

10. Gradinita cu program normal nr. 18 Buzau

11. Spitalul “Sfantul Sava” Buzau

12. Fundatia pentru copii “Sfantul Sava” Buzau

13. Serviciul de ambulanta judetean Buzau

14. Caminul de batrani (Asezamantul) Cimpeni, jud. Buzau

15. Caminul de batrani (Asezamantul Pietroasele) Ulmeni, jud. Buzau

La nivelul judetului Buzau, pana in prezent s-au inregistrat un numar de 140 persoane informate si consiliate profesional, s-au finalizat trei cursuri de formare profesionala de nivel 1 si se afla in derulare alte doua cursuri de formare profesionala de nivel 2 ce se vor finaliza in 05 august 2015 si, respectiv, in 21 octombrie 2015. Rezultatele inregistrate recomanda consolidarea retelei create la nivelul judetului Buzau in vederea sprijinirii si promovarii programelor de formare profesionala continua in domeniul medico-social.

 

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea nivelului de calificare pentru 2520 de angajati necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare din domeniul medico-social din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania, contribuind la facilitarea/imbunatatirea accesului si participarii la programe de formare profesionala continua (FPC). Grupul tinta al proiectului este format din angajati necalificati (cu varste intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul in care lucreaza sau cu un nivel scazut de calificare, din cele 8 regiuni de dezvoltare: Nord –Est: Bacau, Sud-Est: Buzau, Constanta, Vrancea, Tulcea; Sud-Muntenia: Prahova; Sud – Vest Oltenia: Olt; Vest: Arad, Hunedoara, Timis; Nord- Vest: Cluj, Maramures, Satu-Mare; Centru: Alba, Brasov, Mures; Bucuresti-Ilfov: Bucuresti, Ilfov.

Pentru informatii suplimentare:

Birzu Floarea – Coordonator local campanii

          Mobil: 0745 77 18 16, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Adresa corespondenta Filiala Buzau:  B-dul N. Balcescu nr.48, Buzau, cod postal 120247

I.G.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează