TREBUIE SA STII ASTA! Medicul de familie iti poate recomanda mai multe analize si consultatii medicale. Ce poti sa ii ceri?

Analize medicaleServiciile in asistenta medicala primara sunt asigurate de catre medicii de familie, care pot oferi persoanelor neasigurate asistenta de specialitate pentru urgente sau consultatii periodice. Persoanele care au calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate pot sa beneficieze de o gama mult mai larga de servicii, in cadrul pachetului de baza.

Ai cumparat medicamente si materiale sanitare in timpul internarii? Afla unde trebuie sa mergi cu factura si chitanta ca sa iti PRIMESTI BANII

MedicamenteMinistrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat in cursul saptamanii trecute, ca spitalele sunt obligate sa asigure medicatia necesara pacientilor, iar in situatia in care pacientii cumpara medicamente in perioada in care sunt internati, pot sa primeasca de la casieria spitalului contravaloarea medicamentelor si materialelor.

Acces la tratament fara Interferon pentru toti pacientii cu Hepatita C. Va aproba Ministerul Sanatatii cererea APAH?

Hepatita CAsociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania solicita Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Ministerului Sanatatii ca, in cadrul noului contract cost-volum-rezultat, sa ia in considerare accesul la tratamentul fara interferon pentru toti pacientii care sufera de hepatita C, indiferent de stadiul in care se afla.

GRIPA LOVESTE SI LA BUZAU! Patru cazuri confirmate, copii internati la o clinica din capitala. Se asteapta sa apara NOI CAZURI?

GripaIn dimineata zilei de 7 februarie 2018, DSP Buzau a primit confirmarea de la Institutul National de Boli Infectioase, a patru cazuti de gripa in judet. „Este vorba despre trei copii, cu vârste 2, 5 şi 14 ani, şi un adult care suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Credeti ca buzoianul bugetar de rand ar putea apela la Servicii medicale decontate in CLINICI PRIVATE?

Analize medicaleOrice buzoian, cel putin teoretic ar putea sa apeleze la serviciile private de ingrijire medicala. Practic insa este aproape imposibil! Astfel, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii un proiect ce prevede posibilitatea ca ministrul de Interne sa poata aproba, prin ordin, in cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenta medicala, tratamentul si masurile de recuperare medicala in cazul politistilor raniti, realizate in tara, inclusiv la clinici private.