acrobat xi pro student discount cost of coreldraw suite x7 price of coreldraw graphics suite x7 purchase autocad lt 2017 apple mac version discount lt 2017 os edition 2018 student license student license cost autodesk autocad lt 2018
price of autocad architecture 2018 autocad architecture 2018 purchase autodesk autocad lt 2015 how much microsoft visio professional 2016 acrobat 9 education license

14 septembrie – “Inaltarea Sfintei Cruci”. Traditii si obiceiuri

inaltarea sfintei cruci ziua cruciiZiua Crucii este denumirea populara a sarbatorii ortodoxe “Inaltarea Sfintei Cruci”. In aceasta zi se considera ca pamantul, deschis pentru plante, reptile si insecte la Alexii (17 martie), se inchide, cele doua sarbatori marcand, in Calendarul Popular, doua anotimpuri: vara si iarna. Ziua Crucii este data ce vesteste sfarsitul verii si inceputul toamnei. Principalele obiceiuri si practici de schimbare a anotimpului calduros (vara) cu unul rece (toamna) sunt concentrate in jurul echinoctiului de toamna si se manifesta cu ocazia unor sarbatori religioase sau populare ce ating maximul la Ziua Crucii.

VIDEO - 8 Septembrie – Crestinii ortodocsi sarbatoresc NASTEREA MAICII DOMNULUI sau Sfanta Maria Mica. Vezi aici ce traditii si obiceiuri trebuie sa respecti pentru aceasta zi

Sfanta Maria MicaNasterea Maicii Domnului este praznuita de catre Biserica Ortodoxa la data de 8 septembrie a fiecarui an. Aceasta sarbatoare este cunoscuta in popor si sub numele de Sfanta Maria Mica. Tot la aceeasi data sarbatoreste si Biserica Catolica Nasterea Maicii Domnului. 

La 20 de ani de la trecerea la cele vesnice, Maica Tereza este astazi mai vie ca oricand, deoarece sfintii nu imbatranesc!

Maica TerezaPrintre cele mai cunoscute personalitati ale lumii se numara si Maica Tereza de Calcutta, fondatoarea Congregatiei “Misionarele Caritatii”, calugarita catolica celebra pentru munca de caritate, pentru viata dedicata in intregime sprijinirii celor saraci, celor bolnavi, celor respinsi de societate. 

Sfantul Alexandru – 30 august. LA MULTI ANI!

sfantul alexandruSfantul Alexandru este praznuit pe 30 august. Sfantul Alexandru a fost episcop in Constantinopol in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un aparator al dreptei credinte. La acest sinod l-a combatut pe Arie, unul din preotii sai slujitori, care incepuse sa predice o invatatura neconforma cu traditia si credinta Bisericii.

ZI DE SARBATOARE SI POST - Astazi, 29 august, crestinii ortodocsi praznuiesc Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Citeste aici semnificatia sarbatorii si ce obiceiuri se respecta (Stihira exceptionala - VIDEO)

Taierea Capului Sfantului Ioan BotezatorulSfantul Ioan, Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului a primit de la insusi Domnul Hristos marturia ca el era cel mai mare dintre toti oamenii nascuti din femeie si cel dintai intre Profeti. Pe cind inca se afla in pantecele mamei sale, el a tresarit de bucurie in preajma lui Mesia pe care il purta in ea Prea Sfinta Maica a Domnului.

Continut recomandat