Istoricul Florian Bichir a anuntat duminica seara pe postul B1 TV, ca Parintele Arsenie Boca urmeaza sa fie canonizat de Biserica Ortodoxa Romana

arsenie boca sfantDuminica seara, istoricul Florian Bichir, invitat la postul de televiziune B1 a anuntat ca Parintele Arsenie Boca va fi canonizat, sub numele de Sfantul Arsenie de la Prislop, celebrarea sa urmand sa fie facuta pe 28 noiembrie (data “adormirii” sale fiind 28 noiembrie 1989).

A INCEPUT Postul Sfinților Petru și Pavel. Ce îți este INTERZIS să faci în postul apostolilor care trimit grindina pe pământ

Sfantii Petru si PavelAstazi este prima zi din postul Sfinţilor Petru şi Pavel, care ţine până în ziua de 29 iunie. Cele trei săptămâni de interdicţii sunt cunoscute în popor şi sub denumirea de Postul Sânpetrului.Acesta este rânduit de Biserică în cinstea celor doi apostoli şi în amintirea obiceiului lor de a posti înainte de a întreprinde acte mai importante (Fapte 13,2 şi 14,23).

Sfanta Treime: Tatal. Fiul si Sfantul Duh. Ziua in care se culeg plantele de leac si este interzisa munca

Sfanta TreimeAstazi sarbatorim Sfanta Treime. „Eu si Tatal una suntem” (Ioan 10, 30) -   Sfantul Ioan Gura de Aur, Cuvant la Sfanta Treime: Egalitatea Fiului cu Tatal. Noi intrebam astazi de este Fiul de aceeasi putere si slava ca si Tatal si de aceeasi fiinta cu Dansul. Totusi, noi practic nu intrebam, ci prin harul lui Hristos am si aflat ceea ce cautam, si tinem aceasta tare, si voim acum a o dovedi si potrivnicilor. Dar eu ma rusinez cand trebuie sa vorbesc despre aceasta; caci, in adevar, nu este oare de ras a voi sa dovedesti un lucru asa de clar? 

MOSII DE VARA 2018 –Sarbatoare mare pentru crestini in ajunul Rusaliilor. Credinte populare si ce nu ar trebui sa faci in Sambata Mortilor

Mosii de varaCu o zi inainte de sarbatoarea Rusaliilor, sunt pomeniti cei trecuti la cele vesnice. Potrivit credintei populare, sufletele mortilor (mosilor) parasesc mormintele in Joia Mare (cea de dinaintea Pastilor), ratacesc printre cei vii si se intorc la locul lor in Ajunul Rusaliilor.

LA MULTI ANI TUTUROR! Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena. Traditii si istorie

Sfintii Imparati Constantin si Elena sunt sarbatoriti pe 21 mai atat de bisericile ortodoxe, cat si de cele catolice la fel cum sunt serbati apostolii. In calendarul popular, sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este o sarbatoare a pasarilor de padure, numita Constantin Graur sau Constantinul Puilor. Traditia populara ne spune ca in aceasta zi pasarile de padure isi invata puii sa zboare.