BannerNewsBuzauCityEmisiuni2


Buzoianca ELENA UDREA isi asteapta sentinta pe 28 martie a.c. (amanarea a fost anuntata astazi 13.03). Ar putea fi condamnata la 21 de ani de inchisoare in dosarul "Gala Bute"

Sentinta Gala Bute Elena UdreaProcurorii DNA au cerut pedeapsa cu inchisoare orientata spre limita maxima pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, in dosarul "Gala Bute" in care aceasta e acuzata de abuz in serviciu si luare de mita. La termenul de miercuri de la Inalta Curte de Casatie si Justitie al dosarului "Gala Bute", procurorii anticoruptie si-au mentinut cererile.

Tot inchisoare au cerut si pentru fostul ministru Ion Ariton, dar si pentru fostul presedinte al Federatiei de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu si fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu. In ceea ce-l priveste pe Gheorghe Nastasia, fostul secretar general in MDRT, Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga, care au facut cu totii acord de recunoastere a vinovatiei, procurorii au cerut ca pedepsele sa fie reduse cu o treime. La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte. Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga. Decizia nu  este definitiva, ea putand fi atacata de procurorii DNA sau de catre inculpati la Completul de cinci judecatori al instantei supreme. Decizia finala in dosarul "Gala Bute" va fi luata in data de 28 martie a.c. - au hotarat cu putin timp in urma magistratii.

 

A.D.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează