BannerNewsBuzauCityEmisiuni2


LA ACEASTA ORA –UPDATE Liberalii se dezic de cei cu probleme penale din partid,statutul nu a fost modificat.Liberalii buzoieni prezenti la Consiliul National de Coordonare al PNL. Astazi se fac primii pasi spre alegerile interne

Sedinta natinala PNLConsiliul National de Coordonare al PNL se intruneste la 4 martie 2017, pentru a stabili calendarul alegerilor interne si modificarile la statutul partidului, potrivit unui anunt al presedintelui interimar al liberalilor, Raluca Turcan, din 27 februarie 2017. Precedenta reuniune a forului de conducere a

PNL a avut loc la 8 octombrie 2016, cand s-a validat decizia ca Alina Gorghiu sa preia presedintia unica a partidului. In prezent PNL este condus de Raluca Turcan care a preluat functia de Presedinte interimar al PNL la 13 decembrie 2016, in urma demisiei fostei presedinte interimare, Alina Gorghiu. Potrivit statutului PNL, Consiliul National este organismul de conducere si decizie politica al partidului in perioada dintre Conventiile Nationale. Consiliul National adopta hotarari in prezenta majoritatii membrilor, cu majoritatea voturilor exprimate. Consiliul National este format din membrii Colegiului Director National (CDN), eventualii ministri ai PNL, parlamentari si europarlamentari ai PNL, presedintii de consilii judetene, primarii sau viceprimarii, presedintii organizatiilor judetene de partid. Astfel, ziua de astazi, sambata, 4 martie 2017 a inceput  pentru liberali la ora 10:00, la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, cu reuniunea Biroului Politic National. Apoi, de la ora 12:00, Consiliul National al Partidului National Liberal se va reuni la Palatul Parlamentului, sala C.A. Rosetti. In cadrul sedintei de astazi se va lua si decizia validarii sefilor filialelor judetene pana la Conventia Nationala a PNL preconizata a avea loc in luna iunie 2017. Reamintim ca la Buzau, atat la alegerile locale cat si la alegerile parlamentare PNL a obtinut un scor mult sub asteptari ca sa nu spunem ca a fost rusinos iar filiala PNL Buzau este condusa , dupa multe discutii si demisii ale membrilor vechi si chiar ale consilierilor judeteni, de Cristinel Romanescu, singurul parlamentar al PNL Buzau ce ocupa din decembrie 2016 un fotoliu de parlamentar la Camera Deputatilor. Potrivit unui comunicat dat publicitatii la sfarsitul lunii ianuarie, liderul interimar al PNL Buzau a precizat ca “Din dorinta de a face lcrurile bine si corect in fata membrilor PNL, s-a stabilit faptul ca cea mai buna solutie pentru PNL sunt alegerile facute de jos in sus. Ceea ce este foarte important de punctat este faptul ca ne dorim ca alegerile interne sa fie corecte si transparente astfel incat, toti membrii sa legitimize prin consensul lor noua conducere nationala. In ceea ce priveste situatia filialei PNL Buzau, este necesar sa ne regrupam sis a ne reconsolidam cel putin in acelasi ritm ca la nivel national. Este adevarat ca PNL Buzau a trecut prin multe schimbari si scindari, insa este momentul sa le depasim cu adevarat pentru a ne putea intari…”.

A.D.

UPDATE - Raluca Turcan a fost validata in mod unanim de delegatii din Consiliul National de Coordonare iar Cristian Busoi a fost ales Secretar General interimar.  

UPDATE - Sunt prezenti 900 de delegati din 1010 delegati  

UPDATE - Liderii PNL au vrut, sambata dimineata, sa modifice Statutul partidului astfel incat persoanele cu functii publice sa isi piarda sprijinul politic doar in cazul unei condamnari definitive, si nu in momentul in care se incepe urmarirea penala, asa cum prevede in prezent Statutul, au declarat sambata, surse din conducerea partidului. Insa, propunerea venita de la mai multe organizatii din teritoriu nu a fost acceptata de presedintele interimar, Raluca Turcan. In urma discutiei din BPN, in unanimitate liberalii votat impotriva acestei modificari. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează