BannerNewsBuzauCityEmisiuni2


LIVE -UPDATE FOTO/VIDEO - " Am rugat toti primarii sa se axeze pe alimentare cu apa, canalizare si drumuri"- Vicepremierul Sevil Shhaideh."Voi trimite corpul de control la Compania de Apa",premierul Sorin Grindeanu. Intalnire importanta astazi la Buzau

grindeanu ciolacuMult asteptata intalnire a oficialilor buzoieni cu Prim ministrul Sorin Grindeanu si Vicepremierul Sevil Shhaideh va avea loc astazi incepand cu ora 10.00 la Primaria Buzau unde se vor intalni cu priamrul municipiului Constantin Toma. La ora  10.45 - Intalnire de lucru la Prefectura judetului Buzau (Sediul Prefecturii) pentru ca la ora ora 11.00 sa fie

programata o intalnire de lucru cu reprezentantii autoritatilor locale din judetul Buzau. Participa Sevil Shhaideh, vicepremier, ministrul Dezvoltarii Regionale si  Administratiei Publice si Adriana Petcu, ministrul Apelor si Padurilor Tema: Derularea Programului National de Dezvoltare Locala si accesarea fondurilor europene structurale si de investitii (Sediul Consiliului Judetean Buzau , Sala D. Filipescu). De asemenea potrivit ultimelor informatii primite la intalnirea de astazi va participa si Ministrul Agriculturii Petre Daea. Potrivit comunicatului de presa al Consiliului Judetean Buzau la invitatia Presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, astazi, sambata, 04 martie 2017, viceprim-ministrul Romaniei si ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene - Sevil Shhaideh și ministrul Apelor și Padurilor - Adriana Petcu vor fi prezenti la Buzau, intr-o intalnire de lucru. La finalul intalnirii, la ora 13.00, va avea loc o conferință de presa.

Revenim cu LIVE COMPLET - FOTO - VIDEO

I.G.

UPDATE - "Am rugat toti primarii sa se concentreze pe apa, canalizare, drumuri si alte servicii imperios necesare comunitatilor si mai putin pe sali de sport mai ales acolo und enumarul de copii este foarte mic. De asemenea am discutat despre modificarea legii finantelor publice astfel incat impozitul pe venit sa fie sursa la venitul local. Am discutat de asememea cu toti primarii despre accesarea fondurilor europene si a eligibilitatii proiectelor. Avem o problema cu acele localitati care nu sunt eligibile pentru ca nu intrunesc o conditie de baza si anume aceea de a avea cel putin 2000 de locuitori. Prioritatile sunt acestea, alaturi de constructia de scoli si gradinite care sa intruneasca toate conditiile astfel incat sa fie autorizate de toate forurile. Nu exista pericolul intreruperii proiectelor in derulare sau accesare de fonduri pentru Compania de Apa indiferent de disensiunile existente. Dar sa nu existe situatia ca un membru din ADI "Buzau 2008" sa vrea sa iasa dintr-un proiect....Planul de masuri adoptat se refera la accelerarea procesului 2014-2020, la 31 martie se depune ultima declaratie de cheltuieli. Din punct de vedere al accesarii de fonduri europene judetul Buzau este in aceeasi situatie ca si restul tarii. Este unul dintre judetele care au reusit sa depuna proiecte foarte bune pe programul PNDL. Daca se va ajunge pentru Romania la o taxa de infringement cea care va plati va fi cu siguranta autoritatea locala raspunzatoare de neinchiderea gropilor de deseuri. Nu aven in niciun caz in vedere desfiintarea unor UAT-uri, acest lucru nu rezolva cu nimic problemele locuitorilor din acel UAT", a precizat Vicepremierul Sevil Shhaideh la conferinta de presa ce a fost organizata dupa intalnirea cu primarii judetului Buzau.

UPDATE - "Am avut o discutie cu domnul primar in care sa spunem ca ne-am impartasit experientele comune. Am auzit lucruri bune in ceea ce priveste dezvoltarea, in ceea ce priveste Consiliul de Dezvoltare. Am discutat despre organigrama si Compania de Apa. O sa trimit Corpul de Control al primului ministru pentru a avea o idee corecta si clara despre ceea ce s-a intamplat dar si despre atragerea si dezvoltarea acestui oras. Am discutat si despre Parcul Crang dar si despre renovarea Colegiului National Mihai Eminescu.Tot ceea ce discutam in perioada urmatoare trebuie pus in practica. Stiam de intalnirile colegilor mei si am decis sa fiu alaturi de ei astfel incat sa aud de la fata locului problemele. In ceea ce priveste un eventual cutremur am prevazut in bugetul de anul acesta o continuare a tot ceea ce s-a facut si in anii trecuti, s-a inceput o campanie de informare extrem de profesionista. Sa stiti ca din acest punct de vedere conteaza si spiritul civic. Sunt fonduri ce pot fi atrase si vom vedea daca vor fi axe pentru aceste alocari. Proiectul de demitere a prefectilor este parte dintr-un nou cod administrativ. Schimbarile de guvern au dus si la schimbarea prefectilor si este firesc fiind reprezentantul guvernului in teritoriu. Revenirea la o chestiune transparenta, este in dezbatere publica dar nu spun ca asta este solutia dar iesim dintr-o anumita ipocrizie. Este doar o forma mascata de apolitic...", a precizat Premierul Sorin Grindeanu in urma intalnirii cu primarul Constantin Toma. 

Deputat PSD Marcel Ciolacu: 

"Buzăul a fost astăzi centrul unor discutii importante, la cel mai înalt nivel. Am avut marea onoarea de a primi vizita Premierului Sorin Grindeanu, a Vice-premierului, doamna Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și a doamnei Adriana Petcu, Ministrul Apelor și Pădurilor.  

La întâlnirea organizată la Consiliul Județean au fost invitați primarii și reprezentanții tuturor localităților din județ, indiferent de culoarea politică, alături de parlamentarii PSD de Buzău. Aceștia au avut ocazia de a-și lămuri aspecte legate de dezvoltarea fiecărei unități administrativ- teritoriale, de a adresa întrebări astfel încât să își clarifice eventualele nelămuriri ce țin de proiectele de dezvoltare locală aflate în execuție sau chiar în stadiul de propunere. 

Principala axă a discuțiilor s-a concentrat desigur pe Programul Național  de Dezvoltare Locală, punându-se în primul rând accentul  pe continuarea finanțărilor și proiectelor din cadrul PNDL 1 și pe stabilirea de noi obiective ce țin de perioada 2017-2020, prin demararea PNDL 2. Vreau să accentuez încă o dată faptul că PNDL este un program care a funcționat de la început, ale cărui rezultate s-au vazut cel mai bine, încă de la implementare,  chiar în viața de zi cu zi a fiecărui cetățean.

Un aspect amplu dezbătut a fost și cel legat de atragerea cât mai multor fonduri europene, care reprezintă cheia bugetului pentru anul 2017 și totodată o mare provocare.

Principala țintă a Guvernului este să rezolve majoritatea nevoilor existente în cadrul fiecărei unități administrativ-teritoriale, astfel încât să poată fi puse în aplicare principalele măsuri stabilite în programul de guvernare.

Avem proiecte concrete pentru dezvoltarea județului Buzău iar în cadrul întâlnirii extrem de aplicate de astăzi am primit asigurări că acestea vor obține finanțare, astfel încât buzoienii să circule pe drumuri mai bune, să beneficieze de apă și canalizare în toate zonele, să aibă instituții de învățământ moderne și spitale bine dotate."

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #1 demisiafir 04-03-2017 11:27
DEMISIA
Guvern de marionete,trada tori si hoti.
Jos guvernul,
Jos Ciuma Rosie.
Groparii Romaniei.
Citat