BannerNewsBuzauCityEmisiuni2


LIVE-UPDATE "STATUTUL ADI "Buzau 2008" si al Companiei de Apa Buzau vor fi modificate legal" - Marcel Ciolacu. Comitetul Executiv al PSD Buzau (FOTO/VIDEO)

PSD Cjex BuzauAmanat o data din motive obiective, Comitetul Executiv Judetean al PSD Buzau se intruneste astazi de la ora 13:30. Se pare ca dupa Ordinea de zi lipseste tema discutiilor privind conflictul intre primarul Toma, presedintele CJ - Neagu si directorul CAB - Tescaru. Se pare ca partile au ajuns la un compromis - cel putin aparent - zilele trecute, departe de ochii presei.

Intalnirea de astazi este una mai mult formala si are ca obiectiv central sprijinul pentru Guvernul Grindeanu. Va reamintim, ultimele jigniri aduse in public de primarul Toma, presedintelui CJ Neagu a facut ca seful social-democratilor buzoieni sa ia atitudine si sa incerce potolirea spiritelor intr-o adunare a Comitetului Executiv Judetean al PSD ce se va desfasura astazi: “…Cunosc foarte bine situaţia de la Compania de Apă Buzău, însă nu cred că asemenea ameninţări în spaţiul public pot produce lucruri bune pentru buzoieni, ci dimpotrivă…Totuşi, deciziile PSD Buzău se iau în interiorul partidului, în mod democratic. Iar o evaluare corectă a domnului Petre Neagu, preşedinte al Consiliului Judeţean, trebuie făcută în interiorul organizaţiei judeţene, de către cei care l-au votat… De aceea,voi convoca Comitetul Executiv al PSD Buzău, la care voi invita toţi primarii din judeţ. Vom avea o discuţie cu primarii care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară”, a precizat deputatul Marcel Ciolacu, presedintele PSD Buzau.  Dupa ultimul sut in dos dat de Tescaru directorul de la Compania de Apa, primarului inca in functie,  acesta a spus despre Tescaru ca ar face parte dintr-o organizatie criminala de tip “mafiot”: "…aceasta gasca de mafioti (?!) trebuie sa dispara, cer oficial demisia lui Neagu care impreuna cu Tescaru sunt capii acestei retele mafiote de la Compania de Apa. Eu pot fi intr-un partid sau nu dar acesti oameni sa faca aceste nenorociri cu altii nu cu buzoienii...", a spus Toma dupa sedinta AGA de la Compania de Apa Buzau – marti 7 februarie a.c.. La randul sau, presedintele CJ Petre Emanoil Neagu a precizat ca declaratiile primarului Toma sunt facute  “la cald” (noi zicem “la fierbinteala” – n.r.) si ca este dispus in continuare la dialog…institutional. Cu toate acestea, la momentul respectiv Petre Emanoil Neagu a mai spus ca “roaga organele abilitate sa cerceteze acuzele aduse si daca primarul stie ceva despre actiuni ilegale sa declare tot la acestea”. Nu mult mai tarziu, presedintele PSD Buzau, Marcel Ciolacu a luat decizia de a trimite la Compania de Apa Buzau corpul de control al primului ministru. Cu toate asigurarile si chemarile la calm si ordine, mai mult ca sigur ca in sedinta CEx PSD Buzau vor fi si vociferari si se vor spune multe, si asta nu arata decat ca PSD este un partid viu, in care fiecare se poate exprima liber si democratic. Ca sa pastreze totusi secretul celor din interiorul partidului, presa nu va avea acces. 

VOM REVENI CU AMANUNTE!

I.G.

UPDATE - "Speram ca lucrurile sa intre in normalitatea dorita de toti oamenii, democratic. PSD a dat dovada de normalitate, nu a indemnat oamenii sa iasa in strada. Guvernul grindeanu a platiti tributul din cauza lipsei de comunicare. Prin functia pe care o detin ma vad foarte des cu premierul si trebuie sa stiti ca sedintele de guvern chiar tin pana tarziu in noapte. Astazi am aprobat cele doua rezolutii, sustinerea domnului presedinte Liviu Dragnea si a guvernului. am discutat si problemele legate de Compania de Apa Buzau, alaturi de parlamentarii buzoieni am cerut sa ni se puna la dispozitie toate actele necesare pentru a vedea ce se poate schimba si ce nu in actul constitutiv al companiei. Ne dorim schimbarea actului constitutiv al Companiei de Apa si al ADI "Buzau 2008" astfel incat sa nu fie afectate in niciun fel proiectele existente si nici atragerea de alte fonduri europene. Lucrurile sunt foarte clare, mergem inainte...Cand intri intr-o echipa nu numai ceri ci trebuie sa si oferi...Cand este un moment dificil atunci se vad caracterele...Sunt solidar cu colega mea din parlament Ionela Dobrica." a declarat la incheierea CEx PSD Buzau, presedintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu. "Am aprobat cele doua rezolutii si avem un interes deosebit in aprobarea bugetului, desi este intarziat timpul ne dorim sa ne continuam programele noastre incepute in interesul buzoienilor. Legat de Compania de Apa cred ca este o decizie buna trimiterea corpului de control al primului ministru si de aceea vreau sa mentionez ca este interesul meu in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau ca lucrurile sa mearga bine si legal", a declarat Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu la incheierea CEx PSD Buzau. "Am avut trei rezolutii, in afara de cele mentionate am avut si una pentru sustinerea domnului Presedinte Marcel Ciolacu. Legat de Compania de Apa sunt de acord cu cele spuse, vreau sa vad pus in practica ceea ce s-a discutat", a declarat primarul municipiului Constantin Toma dupa sedinta CEx PSD Buzau de astazi.

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează