BannerNewsBuzauCityEmisiuni2


Prefectul a semnat Ordinul de destituire al primarului din Sapoca - Laurentiu Iulian Manea (PSD)

Primar Manea PSDPrefectul Judetului Buzau, Aurelia Mitrea, a semnat ordinul de DESTITUIRE a primarului localitatii Sapoca din judetul Buzau. Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, sapocanu' Laurentiu Iulian Manea (primar din partea PSD in Sapoca) se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 19 iunie 2012, intrucat detinea, simultan, atat functia de Primar al Comunei Sapoca, cat si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, incalcand, astfel, dispozitile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Primarul din Sapoca a fost informat la momentul respectiv despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficia in calitatea sa de evaluat de catre ANI – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Conform A.N.I., sunt declarate incompatibile persoanele care au incalcat urmatoarele prevederi ale Legii nr. 161/2003: “Art. 87, alin. (1), lit. c), d), f), g), potrivit caruia „Functia de primar si viceprimar este incompatibila cu: calitatea de angajat cu contract individual de munca, indiferent de durata acestuia; functia de administrator, membru al consiliului de administratie sau orice functie de executie la societatile comerciale precum si la institutile publice functia de reprezentant al unitatii administrativ - teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national; calitatea de comerciant persoana fizica”. Astfel, „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective ”. „Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”. Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

I.G.

P.S. Ordinul Prefectului Judetului poae fi contestat in termen de 10 zile la Tribunalul Buzau

 

Ordinul prefectural...AICI

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează