ULTIMA ORA – Dragnea si Tariceanu au decis, SE ABROGA OUG privind modificarea Codului Penal

Sorin GrindeanuDuminica a avut loc o intalnire intre Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea la o vila de protocol din Capitala unde au luat decizia de abrogare a ordonantei. Decizia a fost comunicata si lui Sorin Grindeanu care a facut un anunt in cursul serii. Presiunea strazii si nu doar a celei din Bucuresti ci a presiunii din toata tara, sezizarea avocatului poporului facuta la CSM si presiunea internationala facuta de ambasade dar si de Comisia Europeana au

fost factorii decisivi care au determinat luarea deciziei de abrogare a ordonantei 13 care modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Ramane de vazut ce masuri se vor impune a fi luate in urma deciziei din aceasta seara. "Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă  pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliţie şi cu premierul pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranţa că acest lucru îi va convinge şi pe membrii şi simpatizanţii noştri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile. Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie", a declarat Liviu Dragnea, liderul PSD. "Eventuala adoptare a deciziei de abrogare a ordonanţei ne va permite să avem o discuţie serioasă cu segmente largi ale societăţii şi cu întreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca ţară. România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituţii şi autorităţi şi va fi nevoie de o abordare lucidă şi nepartizană pentru a găsi o rezolvare la această problemă. De aceea, voi propune de îndată tuturor celor interesaţi, partide, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul economic, să ne aşezăm la aceeaşi masă", a scris copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu pe Facebook, ALDE, formatiune politica care formeaza impreuna cu PSD din luna ianuarie 2017 Guvernul Romaniei.

 

A.D.

UPDATE- In cursul zilei de maine, 4 februarie 2017, va avea loc o sedinta de guvern de urgenta, se vor face demersurile legale prin care aceasta ordonanata sa nu intre in aplicare. Vor fi demarate rapid consultari cu toate partidele politice pornind de la deciziile forurilor legislative astfel incat sa se trimita un proiect de lege la Parlament, sunt masurile pe care le-a anuntat in cursul serii premierul Sorin Grindeanu.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează