UPDATE - ADMISII LA CONCURS. S.O.S. DGASPC Buzau. Cine sa vina la sefia institutiei?

protectia copilului dgaspcDirectia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau a inceput-o prost inca de la infiintare. “Mamutul buzoian” este genul de institutie vitala intr-o societate civilizata, dedicata ingrijirii si protectiei copiilor institutionalizati , apararii drepturilor persoanelor cu handicap, implementarii de programe si proiecte

sociale menite sa aduca o normalitate intr-un stat al solidaritatii sociale asa cum este Romania azi , aceasta a devenit o institutie debuseu pentru angajari pe baza de apartenenta politica, familiala sau de alta natura! Inca de la primul director numit, ( va mai aduceti aminte de domnisoara Dumitras? La revolutie doamna D. era pe postul de Propagandist UTC promovata direct din lucratoare la o tesatorie din Ramnicu Sarat in grupul propagandistilor tineri de partid – deh, avea dosarul “sanatos” – o recomandau “talente” ei) si pana la actualul director interimar Stefan David , de profesie muncitor necalificat dar care la revolutie detinea importanta slujba de Sef al Biroului Organizatiei de Baza (denumire misterioasa in perioada PCR , dar care tradus insemna tot  propagandist de partid) Protectia Copilului  a stat la cheremul celor care vremelnic au pastorit Consiliul Judetean .Daca privesti organigrama , la prima vedere, ai spune ca nu exista sector al asistentei sociale sa nu fie acoperit 100 % de numarul imens de angajati si servicii oferite. Peste 1100 de angajati , basca vreo 600 de asitenti maternali. Un numar de angajati care ar face gelos orice investitor privat din judetul Buzau. Dar daca analizezi situatia pe teren , realitatea dezastruoasa indica ca lucrurile stau tocmai pe dos. O simpla cautare pe google a DGASPC Buzau va releva ca cele mai importante postari cuprind cuvantul SCANDAL sau veti fi informati de revocari, demisii sau ungeri de directori. Nu tu programme, proiecte sau strategii, nici macar analize sau  povesti frumoase de succes in munca celor de acolo! Se poate observa printre randuri o agitatie continua pentru functii si putere.

Dupa scandalul din toamna trecuta (ce altceva sa avem ca stire dinspre DGASPC), te gandeai ca factorii de decizie vor rupe pisica si vor lua masurile necesare de a avea o conducere competenta, responsabila, nepatata de dosare penale sau scandaluri care sa aseze o data pentru totdeauna institutia pe drumul ei firesc si mai ales conform scopului ei.

Tipic romanesc, s-a asteptat trecerea scandalului, apoi s-a actionat tovaraseste. Mecanismele obscure care impart puterea si influenta in Buzau au intrat in actiune, iar dezastrul initial va fi pecetluit prin numirea unei conduceri “agreate” si nu neaparat competente (putem demonstra si in fata Marii Adunari Nationale”!) Problema este ca viitoarea conducere se va afla sub protectia legii functionarului public iar schimbarea ei o sa fie aproape imposibila pentru cei care cred ca pot proceda precum in trecut si anume sa schimbe prin simple hotarari de consiliu managementul unitatii. Nu vrem sa dam nume asa cum am facut la alte unitati – fie ca e vorba de o fosta directoare plangacioasa cu radacini pe la Beceni sau sotie de consilier ce se fataie pe la “coada” lui Marghiloman. Auzim ca mai vrea sefia inca o duduie de nicaieri si niciunde, un directoras de pe la un Centru care are la activ un avertisment si nu ar fi prea "ok" si un tanar priceput  in proiecte europene. Cred ca ar trebui sa dam sansa tineretii si dosarului curat in detrimentul aranjamentelor… cateodata trebuie sa razbata si cineva de acest fel. Sper ca mintile limpezi din CJ vor analiza cu atentie situatia si vor lua hotarari responsabile, in consecinta hotarari care vor afecta in special soarta copiilor institutionalizati si al persoanelor cu handicap din intreg judetul Buzau pentru foarte multi ani de acum inainte!

Si mai ales sa se inteleaga ca asistenta-sociala nu este o meserie ca oricare alta, ci o menire, o activitate facuta cu inima si sufletul inainte mintii. In lumea moderna gradul de civilizatie al unei tari este judecat dupa modul cum are grija de nefericitii sai, iar aici din pacate Romania se afla la fel ca in majoritatea domeniilor, in coada listei!

I.G.

UPDATE - Pentru functia de Director Executiv au fost admise patru dosare

1. Leonte Sorin Marian

2. Nicolescu Eduard Corneliu

3. Dobrin Luminita

4. Dorobantu Loredana

Pentru functia de Director Executiv 

1. Parvu Ciprian

Pentru functia de Director Executiv ( Economic)

1. Cojocea Mihaela

 

admisi DGASPC Buzau

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

NEWS BUZAU TE TRIMITE LA CINEMA!cinematograf happy cinema 1250x150