FOTO DOCUMENTE - Suveica banilor publici catre Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei functioneaza in continuare cu o nesimtire crasa. Vezi acum pe ce achizitii de lux se cheltuie fondurile la biserica Sf Mina si Inaltarea Sfintei Cruci din Buzau

Suveica bani biserici BuzauSute de miliarde de lei vechi se scurg an de an din buzunarele buzoienilor catre mamutul ONG numit si BOR fara ca statul si contribuabilii sa aiba un minim control al banilor adunati cu sarg si chinuiala. Fie ca-i zice Primaria Buzau fie ca-i zice Consiliul Judetean, entitatile colectoare isi deschid lar buzunarele cand vine vorba de „ajutor culte” conform legii.

Inapoi, de la cheltuitoarea Arhiepiscopie si parohii nu revine Consiliului Judetean Buzau decat niste tabele cu cheltuieli facute pe genunchi si poze care ar putea fi interpretate ca orice numai ca acte justificative nu. Daca te duci pe teren vezi cum "infloresc" casele parohiale ale respectivilor, masinile personale si de ce nu cum se largesc tot mai mult ca niste adevarate gauri negre – buzunarele Arhiepiscopiei. Iata ca ziarul nostru, in premiera, a dezvaluit multe din aceste matrapazlacuri facute cu „acte in regula”... asadar astazi continuam cu sclifoselile scumpe de la Parohia Sf. Mina de pe B-dul. Nicolae Balcescu din oras – a carei „bulibasa” este Negoita Vespasian si a bisericii "Inaltarea Sfintei Cruci" din coasta zidului Arhiepiscopiei (Micro 3), patronata de preotul paroh Catoi Constantin, cel care este si seful Directiei Judetene de Cultura, Culte si Patrimoniu Buzau. Potrivit documentelor atasate, din bani publici, la parohia Sfintei Cruci din Buzau s-au scurs, numai intr-o singura luna – decembrie 2015 aproximativ 100 de milioane de lei vechi ce au fost cheltuiti fie pe pregatire curatire, montare, demontare schele si lacuire lemn. La "Sf. Mina2 lucrurile stau si mai si: in afara de „ajutor culte” in valoare de aproximativ 100 de milioane de lei vechi – atentie, in numai o luna de zile – s-a primit „donatie” de la Comsoradi si chiar AJFP Buzau. La fel, s-a comandat parchet de stejar de la firma SC Exclusive Luxury Floors din Bucuresti, cu comisioanele de rigoare (?1). Sa nu uitam ca aceste sume – minuscule pentru unii – sunt doar un „mizilic”, cum ar spune cei de la care s-au inspirat in „suveica” banilor publici, popii nostrii cei de toate zilele.

 

Va urma!

I.G.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează