Cu mainile curate? Se pune de o afacere “curat-murdara” la Teatrul George Ciprian

Teatru George Ciprian afaceri murdareO stire de ultima ora aparuta in presa aminteste de soarta fostului director Razvan Dinca, situatie pentru care Dumnezeu ne invata sa fim ingaduitori, dar si sa nu uitam ca orice fapta care nu este crestineasca este supusa asprei sale mustrari, care vine acum prin mana unor oameni pusi sa imparta dreptatea.

Nu bucura pe nimeni soarta unui semen de-al nostru, dar omul nu a avut frica si rusine de nimeni si nimic si Dumnezeu a judecat. Si asta se intampla acum cand se hotaraste soarta institutiei pe care a „pastorit-o” si pe care a transmis-o unei devotate colaboratoare, Marinela Tepus, care acum se zbate sa impuna ca director (prin „concurs”, normal!!!) un om din subordinea sa. Actorul despre care presa a informat ca a jucat si la Buzau in o piesa regizata, ghiciti de cine ? De nimeni altul decat Razvan Dinca care avea un talent inascut de a „negocia” cu toti colaboratorii bucuresteni, sumele pe care urmau sa le primeasca.

 

            Ucenicul marinar din „Toate Panzele sus”, esuat, ca sa folosim un termen marinaresc, in incercarile sale a avea o functie, ultima la Constanta, dar si in calitatea sa de lider sindical al bransei actoricesti, acum angajat la Teatrul „Nottara”, a gasit modalitatea de a raspunde dorintelor directoarei sale si propriilor sale ambitii, de a folosi din nou Teatrul „George Ciprian”, dupa cum se stie singurul teatru de proiecte din tara, ca o anexa a teatrului bucurestean. Adica sa se faca aceste proiecte mai ales cu Nottara, astfel ca sa se asigure ca mare parte din bugetul teatrului buzoian sa ajunga la actorii, regizorii si colaboratorii de la Bucuresti, in special sumele frumusele care se manevreaza cu ocazia unor festivaluri de teatru.

            In aceasta ecuatie apare un personaj cel putin hazliu, daca avem in vedere limba romana originala uzitata in diferite documente pe care le concepe, liderul de sindicat de la teatrul buzoian, care l-a inlocuit de multe ori in indeplinirea sarcinilor de lider sindical, din varii motive, pe d-l Sofron. Si daca ar fi sa dam crezare surselor noastre, in cazul in care va ajunge director, ar angaja sotia liderului sindical de la Buzau pe post de contabil sef la teatru, iar acesta va prelua functia de lider la nivel national. Ni se pare bizar. avand in vedere dimensiunea profesionala a d-lui Sofron si studiile sunetistului, cat si vocabularul limitat al sindicalistului sef de la teatrul din Buzau. Poate acestea sunt doar simple speculatii, dar ca Teatrul Nottara va fi vioara intai in proiectele de la Buzau, cum s-a intamplat cand Marinela Tepus a fost secretar literar si apoi director al teatrului de la Buzau, este pentru toata lumea clar. Cert este ca avand familia la Bucuresti, va fi un fel de musafir la Buzau, cum au fost toti directorii bucuresteni de pana acum, conducand institutia prin telefon, cu sprijinul unor oameni de incredere din teatru si va veni la post, doar la spectacole sau ori de cate ori va fi nevoie. E bine, e rau ? Nu stim daca semnalul nostru va fi luat in consideratie, dar in ultimii ani s-a vazut ca proiectele au fost ale Buzaului, in colaborare cu mult mai multe teatre, spre beneficiul publicului spectator. Deci cine ca avea castig de cauza ? Vom trai si vom vedea !

Ecaterina Stroescu

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează