EXCLUSIV – episodul II - In timp ce monumentele istorice de la Carlomanesti se degradeaza, parohia din localitate da zeci de mii de lei, de la CJ, pe garduri si alte materiale (FOTO DOCUMENTE JUSTIFICATIVE!)

Carlomanesti gardSe stie bine ca actuala conducere a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei nu are niciun respect pentru monumentele istorice si Inalt Prea Smintitul Ciprinel Crasnel se foloseste de prerogativele sale si de influenta pentru a “baga in buzunare” banii publici fara pic de rusine si remuscari.

Potrivit Constitutiei, Biserica este scutita de impozite si taxe in activitatile de cult, dar de aici pana la a da din banul contribuabililor fara masura si fara a cere o justificare reala a lor…este cale multa. Mai nou, arhiepiscopia vrea sa-si largeasca aria de neplata si scutire si anunta public – culmea obrazniciei – ca vrea “ceainarie si altele” in curte la ea, fara taxe si impozite (ce sa mai spunem ca respectiva cladire este fara autorizatie in domeniu?!). Una peste alta banul public se scurge catre buzunarele fara fund ale parohiilor si Arhiepiscopiei si nimeni nu misca niciun deget pentru a opri risipa nesimtita. Asa cum am aratat in primul episod (vezi AICI articolul), sute de mii de lei se duc pe apa sambetei, pe lucrari fara sens si importanta. Astazi avem in vizor parohia Carlomanesti – zona cu adanca rezonanta istorica. Astfel, potrivit documentelor fiscale atasate, Parohia Carlomanesti a folosit banii publici nu pentru reabilitarea vreunui monument istoric din zona sau pentru protejarea unor descoperiri arheologice (Cultura Carlomanesti!) de marca mondiala ci pentru…un gard de fier in valoare totala de 8.156,60 lei (una bucata gard de otel in valoare de 3.598,50 lei achizitionat in data de 07.07.2015  - ora 11:30 si alta bucata de gard de otel in valoare de 4.558,10 lei, cumparata a doua zi – 08.07.2015 – ora 08:09 de la Praktiker cu TVA cu tot – popii stiau ca nu pot scoate intr-o singura zi o suma asa de mare!). Ciudata  este nu nesimtirea si pretul pe gard ci faptul ca respectiva achizitie nu avea grad de “urgenta” si nici nu se justifica cheltuiala in intregime numai pentru Unitatea de Cult – casa parohiala nu ar trebui “intretinuta” din “bani publici”! De asemenea, s-au achizitionat de la magazinele “Jade” vopseluri, tevi si altele de numai putin 1.111,15 lei (vezi chitantele de mai jos), cuie, ciment in valoare de 703,68 lei, sarme de 877,61 lei si altele. Toate actele au fost semnate de Vasile Catuneanu, preotul paroh. Gurile rele spun ca nu toate materialele au ajuns la unitatea de cult, dar fie si asa este jalnic cum gandesc cei de la “Inalta Poarta” si cum inteleg ei sa cheltuie banul public.

VOM CONTINUA!

I.G.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează