read the article how to reduce swelling after surgery tummy tuck how to lose weight in 2 months diet plan you can try this out zero belly diet 7 day meal plan

FOTO - Arhiepiscopia si constructiile ilegale la monumentele istorice buzoiene (In atentia Directiei Judetene pentru Culte, Cultura si Patrimoniu – Buzau si a institutiilor abilitate!)

Constructii ilegale Arhiepiscopia BuzauluiIn doua materiale de presa anterioare, semnalam aparitia a doua constructii, una in incinta Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, pe latura dinspre Strada Unirii (vizavi de blocuri), spre cartierul Micro 3, ce pare a fi destinata a fi o biblioteca dotata cu sala de lectura, si o a doua, in incinta Bisericii Greci, ambele situate in zona de protectie a unor monumente istorice.

In ambele cazuri, avem suspiciunea ilegalitatii ridicarii acestor constructii anexe. (http://www.newsbuzau.ro/social/11130-foto-a-incalcat-arhiepiscopia-buzaului-si-vrancei-legea-nr-422-din-18-iulie-2001-privind-protejarea-monumentelor-istorice si http://www.newsbuzau.ro/social/11691-foto-noi-constructii-suspecte-din-punct-de-vedere-legal-pe-mosiile-arhiepiscopiei-buzaului-si-vrancei-anexa-de-la-biserica-greci )

 

Potrivit Arhiepiscopiei si Directiei Judetene pentru Culte, Cultura si Patrimoniu, filiala Buzau, ar exista un aviz al Ministerului Culturii in ceea ce priveste constructia din incinta centrului archiepiscopal. Acel aviz ivocat nu putea fi emis decat insotit de o serie de acte necesare in vederea eliberarii certificatului de descarcare de sarcina arheologica. Intrebare! Exista aceste acte? In situatia in care la Directia Judeteana pentru Culte este cam greu de gasit un oficial, am trecut la planul B si am facut o solicitare catre oficialii de la Muzeul Judetean Buzau, in speranta ca vom gasi unele informatii lamuritoare. Raspunsul primit, zicem noi, vine inca o data sa ne confirme suspiciunile legate de lipsa de legalitate in ceea ce priveste ridicarea constructiilor invocate.

In acest sens, vom reproduce cu fidelitate textul raspunsului oficialilor de la MJB:

Cu privire la adresa dvs., nr.258 din 08.02.2017, prin care ne solicitati raspunsul la urmatoarele intrebari:

Copie dupa Raportul de cercetare arheologica, executat conform Standardelor si Procedurilor arheologice instituite prin OMCC nr. 2392/2004, intocmit in urma realizarii cercetarii arheologice preventive pentru constructia recenta a turnului-clopotnita din incinta curtii Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei

Raspuns : Nu a existat solicitare din partea beneficiarului.

Copie dupa Raportul de cercetare arheologica, executat conform Standardelor si Procedurilor arheologice instituite prin OMCC nr. 2392/2004, intocmit in urma realizarii cercetarii arheologice preventive pentru  constructiile recente din incinta parohiei Bisericii Greci din Buzau

Raspuns : Nu a existat solicitare din partea beneficiarului.

Copie dupa eliberarea Certificatelor de descarcare de sarcina arheologica, in conformitate cu art. 5, alin. (3) din O.G. nr. 43/2000, in baza rapoartelor  de cercetare arheologica intocmite in urma descarcarilor de sarcina efectuate in incinta Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, cat si in incinta parohiei Bisericii Greci din orasul Buzau

Raspuns: Certificatul de descarcare il elibereaza Directia Judeteana pentru Culte, Cultura si Patrimoniu - Buzau, in baza unui raport de descarcare arheologica, conform    art. 5, alin. (3) din O.G. nr. 43/2000. (Obs.: Aceasta solicitare am facut-o intentionat, stiind bine care este institutia abilitata in emiterea acestor certificate. Nota bene!)

Solicit si confirmarea faptului ca Muzeul Judetean Buzau are competenta de a realiza activitati de descarcare de sarcina arheologica conform legii, in baza unui contract de prestari servicii.

Raspuns: Muzeul Judetean Buzau efectueaza activitati de descarcare arheologica in conformitate cu OMC 2178/2011.

In consecinta, nu a existat nicio solicitare de descarcare de sarcina arheologica din partea beneficiarilor, in speta, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, respectiv, Biserica ParohieiNasterea Maicii Domnului– Greci, din municipiul Buzau. Cum au fost oare emise avizele de constructie? Pe ce baza a dat Directia aceste avize? Acest fapt trebuie lamurit tocmai de catre Directia Judeteana pentru Culte, Cultura si Patrimoniu, Buzau.

Sa intelegem ca Arhiepiscopia, cat si Parohia Bisericii Greci au apelat la serviciile altor arheologi, de la o alta institutie muzeala? Foarte bine! Sa probeze cu acte doveditoare, adica tocmai cele invocate mai sus. Ne indoim, in mod categoric, ca ele exista. In situatia in care se solicitau serviciile altui muzeu ca prestator de servicii, MJB trebuia sa fi fost anuntat si, implicit, daca existau artefacte descoperite in zona de protectie a obiectivului de patrimoniu, acestea erau predate institutiei muzeale in jurisdictia careia se afla obiectivul. De aceea, credem ca avem de a face cu o incalcare a legii, in complicitate cu factori de decizie, care, prin misiunea lor, trebuie sa prezerve aplicarea legii si sa se autosesizeze in cazul in care legea a fost incalcata. Desi am semnalat in articolele precedente aceaste situatii, se pare ca cei implicati trateaza cu sfidare niste acte care aduc atingere grava patrimoniului istoric si legislatiei in domeniu.

Astfel, am considerat necesar aducerea unor noi probe, pe care le consideram relevante si imposibil de a fi contrazise.

(Obs: Anexam mai jos si un model de Contract de prestari servicii uzitat de catre o institutie muzeala in raport cu beneficiarul, privind operatiunile de supraveghere arheologica, in scopul determinarii prezentei sau absentei materialului arheologic etc.)

Adrian Constantin

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează