Rescriind ginecologic (”origini”) istoria. Se întâmplă acum!

Congres Dacologie BuzauAcum câteva zile, board-ul Fundației Origini Carpatice, a emis un Comunicat de presă privind organizarea unui Congres de Cultură și Civilizație Daco-romană (sau română, că la ”Origini” nu s-au inventat diacriticele).

 

Comunicatul în sine este plin de bizarerii, previzibile de altfel într-o țară din ce în ce mai bizară.

”Bucurându-se de un deosebit prestigiu științific și de o largă participare națională și internațională, Congresul de Cultură și Civilizație Daco-Romane (sic!) are ca scop transmiterea informației istorice din domeniul civilizației geto-dacice și reactualizarea ei în conformitate cu ultimile cercetări și descoperiri în domeniul istoric”*.

Sună frumos, doar că principalul vector de imagine al Congresului este un general în rezervă, lăsat neonorabil la vatră după o coliziune frontală cu Justiția română și care nu are nicio pregătire… istorică. Nu știm pe baza cărei expertize numitul gen. (r) și ciracii săi vor să ”reactualizeze” domeniul istoric; deși ne gândim la doctoratul prin corespondență (!!!) luat de guru-l lor internațional.    

Nu găsim nicio explicație pentru banii publici virați acestui eveniment prin cofinanțarea Primăriei Municipiului Buzău, ”cu sprijinul Consiliului Județean Buzău”. Decât poate ceea ce răzbate din invocatul Comunicat de Presă, care pute de la o poștă a trafic de influență:

”În anul Centenarului, manifestările dedicate Congresului de Cultură și Civilizație Daco-Romane (sic!) ofera prilejul de a mulțumi colaboratorilor și prietenilor Fundației Origini Carpatice (s.n.)”.

În respectivul comunicat, în mod cu totul neprincipial apare în antet și sigla Muzeului Județean Buzău. Aici se cuvin făcute niște precizări:

1. În nevoia ei de a se legitima fraudulos, această gașcă imundă adoptă repetitiv tactica de a închiria săli de conferințe în instituții cu prestigiu științific și cultural. În 2010, istoricii din Alba-Iulia au protestat față de organizarea unui ”Congres” similar în incinta Universității ”1 decembrie 1918”. Fără a fi consultați în privința caracterului științific sau a oportunității unor astfel de manifestări care, deși private, purtau, atunci ca și acum, girul public al instituțiilor statului.

2. Atât conducerea MJI, cât și salariații MJI, NU participă la lucrările acestui ”Congres” și cu atât mai mult, NU le girează!

***

Semnatarul acestor rânduri, cât și redacția News-Buzău, doresc să tragă un semnal de alarmă, bazat și, dar nu numai, pe experiența proprie:

Subminarea încrederii în istoriografia oficială (numită adesea ”trădătoare”, ”vândută” ș.a.) este componenta unui război informațional care-și propune să altereze atributele identitare ale acestui popor.

Ca și religia (afirmații precum ”Iisus Hristos este dac, din Dacia” s-au auzit la precedentele ediții ale ”distinsului” Congres), istoria este creatore de identitate. Făcând praf religia și șubrezind încrederea în narațiunea istorică, imprimi treptat în populația-țintă o mentalitate de orfan lipsit de rădăcini și repere. Scopul: obținerea unei mase de manevră, din care oricine poate face ce vrea și când vrea.

*Din respect pentru cititorii noștri, diacriticele au fost adăugate de noi.

V.I.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #2 Căruțașul din Caracal (OT)Musceleanu Vlad 07-07-2018 22:41
Dle. Eugen C. Popescu,pare tare țuica de Scornicești, dar e aiurea să vă faceți de râs în public de la câteva pahare-n plus.
Faceți o seamă de afirmații delitante, nesusținute faptic de nimic. Sau dacă sunt, probați-le.
Vă atrag atenția că EU v-am vândut acea broșurică, opera dvs. Cea cu ”Manuscrisul Voynich”, ce-i drept mai mult ca o curiozitate bibliografică, demnă de un nebun.Dumneavoa stră sunteți genul ăla de prost care ”rezolvă” în câteva pagini ce n-au reușit cele mai sclipitoare minți ale criptografiei mondiale (inclusiv NSA și KGB).
Cu așa operă, eu așș sta ascuns prin vreo șură, vreun staul, ceva, nu mi-aș etala ignoranța agresivă în comentarii zănatice.
Citat
0 #1 Articol elucubrantEugen C. Popescu 07-07-2018 09:51
Revendicarea din originile dace ale poporului roman, pre-romane, nu "subrezeste" nimic, decat in mintea fara treaba a unora, care au astfel ocazia de a-si exhiba abjectiile. Vlad Ionut Musceleanu (V.I.M.), autorul articolului, isi da, ca de obicei, obsesiv importanta siesi, de fapt, caci finalmente vrea sa vorbeasca despre EL. Tot timpul el este de fapt cel mai important, cel bun si neapreciat, cel frustrat de la recunoasterea meritelor (pe care nici nu le are), atunci cand vorbeste cameleonic despre „experienta proprie… in razboi informational”, desi nu a facut nimic adevarat in viata, in nici un domeniu, doar s-a insinuat. Ba se jura ca nu este din servicii si masonerie, ba se insinueaza ca ar fi, mai ales din servicii. Alteori vrea sa para ca este si el un Emil Strainu, desi doar candideaza la functia de trepadus al acestuia.
Citat