Intalnirea privata dintre primarul Donald Tom si premierul Grindeanu s-a soldat cu cel putin o afirmatie falsa: “…primarul este un foarte bun administrator” (premierul Grindeanu) si cu o promisiune cu jumatate de gura spusa

Sevil Grindeanu TomaDaca vizita privata “si nu prea” de sambata a premierului Sorin Grindeanu cu primarul Constantin Toma s-a soldat cu cateva afirmatii (mai mult negatii), spuse printre dinti de primul, mai multi “adunatori de scame” si “purtatori de genti” de la Palatul Comunal s-au grabit sa trambiteze succesul intrevederii chiar daca acesta lipseste cu desavarsire.

Sa lucram cu materialul clientului: Grindeanu vine in fuga mare la Buzau adus de PSD si cunoscand problemele din municipiu si luptele interne nu are ce face si se duce pe la Tom la Palat (nu la Vila lui Ceausescu cica?!). Nu cunoastem “tonul” discutiilor intre cei doi plus unu (presa libera nu a avut acces), dar dupa cuvintele adresate la iesirea din Palat ni se clarifica totul (bolduim cuvintel cheie): “… o să trimit Corpul de control al prim-ministrului aici pentru a avea o idee clară despre ceea ce s-a întâmplat “, a spus Grindeanu. Deci cheia acestor “ziceri” dibace a sefului Guvernului este clara: Trimit…pentru a vedea si atat! Nu pentru a schimba, nu pentru a “trage de urechi”, nu pentru a sanctiona (am spus clar de mult timp, in premiera ca respectivul Corp de control al Premierului NU are asemenea competente!). Asadar 1 – 0 in meciul Tescaru – Toma, arbitru – Grindeanu. Sa analizam o alta “promisiune”: “…aveti un primar care este un foarte bun administrator din punctul meu de vedere“. Tradus: “Nu e chiar asa de bun, am auzit ca a falimentat cateva societati si a dat afara oameni cu duiumul, dar…sa vedem ce face!. ,,Am încredere în administratorul dumneavoastră“ (asta este o fraza tipica de NLP - Neuro-linguistic programming - Programarea neuro-lingvistica, prin care i se da incredere cuiva – chiar daca se stie clar ca acela nu are capacitatea practica de a duce mai departe procesul respectiv). Asadar, scor 2- 0 Tescaru – Toma. Daca  mai punem si prelungirile cu Vicepremierul Sevil Shhaideh care a spus ca trebuie intarita “ADI 2008” pentru a continua absortia fondurilor europene, lucrurile sunt clare – Donald Tom a pierdut cu 3 – 0 fara drept de apel, asadar a luat bataie “la fundul gol” ceea ce lui i s-a parut, culmea…o mangaiere. E ca in povestea cu imbracamintea invizibila a imparatului – va indemn sa o cautati si sa o cititi! Quod erat demonstrandum!

 

I.G.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

NEWS BUZAU TE TRIMITE LA CINEMA!cinematograf happy cinema 1250x150