IMPORTANT! Fermierii NU VOR PRIMI curand SUBVENTIILE

SubventiiLegea bugetului de stat pe 2017 este la presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru a fi promulgata. Seful statului a declarat, ca are nevoie de timp pentru a studia legea bugetului si abia dupa aceea va lua o decizie, daca promulga sau nu aceasta lege. "Bugetul la o prima analiza este unul problematic si riscant. Se prevad venituri care sunt supraevaluate, se prevad cheltuieli foarte mari. Exista riscul real sa se depasasca deficitul de 3%. Nu putem sa nu vedem ca aici avem de-a face cu o suma extraordinar de mare la asa-numitele credite de angajament, a declarat presedintele Romaniei”. Declaratia sefului statului a fost facuta dupa finalizarea sedintei pe care a avut-o marti, 14 februarie 2017, cu premierul Sorin Grindeanu si ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan. 

Achitarea subventiilor fermierilor pentru anul 2016 depinde de bugetul pentru 2017.Pe de alta parte, Ministerul Agriculturii a anuntat oficial ca intentioneaza sa reia plata subventiilor aferente anului 2016 din luna martie 2017. Banii pentru subventii sunt alocati in acest buget, existape hartie, este vorba de peste 2,2 miliarde de lei, dar trebuie safie transferati efectiv in contul Ministerului Agriculturii pentru ca plata subventiilor sapoatafi demarata.

Situatia in acest moment este urmatoarea: daca presedintele tarii va promulga Legea bugetului, aceasta va fi publicatain Monitorul Oficial, iar sumele alocate pentru Ministerul Agriculturii pot fi transferate catre acesta. Daca presedintele respinge Legea bugetului, aceasta se intoarce in Parlamentul Romaniei.

Sursa: agroinfo.ro

E.S.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează