NOILE NORME pentru aplicarea Codului Fiscal au fost publicate. Care sunt noutatile?

ANAFProiectul de hotarâre a Guvernului pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal a fost publicat joi pe site-ul Ministerului Finantelor. Documentul cuprinde prevederi referitoare la impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microintreprinderilor, impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii, impozitul pe veniturile obtinute din România de nerezidenti, taxa pe valoarea adaugata, accize si alte taxe speciale, impozite si taxe locale.

INTREBAREA ZILEI - INCREDIBIL! Ce sume suplimentare trebuie sa aduca fiecare inspector ANAF in 2018?

Bani 2Un document din raportul de activitate al ANAF pe 2017 a fost publicat miercuri de catre Florin Citu, de unde reiese, potrivit senatorului, ca tinta suplimentara, anul trecut, pentru fiecare inspector ANAF,a fost de a aduce 3.3 milione lei in plus de la persoane juridice si 650.000 lei de la persoane fizice. Dezvaluirea vine in contextul intalnirii de marti din biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si Ionut Misa, seful ANAF, potrivit sursei citate.

SE INLOCUIESC CASELE DE MARCAT! Se apropie termenul de conformare pentru firme. Ce AMENZI INSEMNATE risca patronii

Case de marcatUtilizarea caselor de marcat echipate cu jurnal electronic, in detrimentul aparatelor dotate cu role jurnal pe suport hartie, va fi obligatorie pentru firmele mari si mijlocii de la 1 iunie 2018, in timp ce firmele mici vor avea un ragaz suplimentar de doua luni, potrivit unei ordonante de urgenta din 2017, aprobata recent in Parlament, fara modificari.

Sprijin financiar pentru cultivatorii buzoieni de tomate si in 2018. Cati bani se pot primi

TomateProducatorii agricoli din Romania vor fi sustinuti si in anul 2018 printr-un program guvernamental sa cultive tomate in spatii protejate (sere, solarii), astfel incat sa asigure necesarul de consum intern din productia autohtona. Guvernul a aprobat o schema de ajutor de minimis destinata producatorilor agricoli persoane fizice care detin atestat de producator, producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderilor individuale si familiale, producatorilor agricoli persoane juridice.