Acuzatiile din Evenimentul Zilei la adresa pastorului Andy Olariu raman in picioare! (corespondenta din diaspora)

AdrianDanaOlariuPastorul Adrian (Andy) Olariu, actualmente membru in biserica penticostala din Kitchener, Canada, a dat un raspuns legat de articolul din Evenimentul Zilei de la linkul de mai jos: http://evz.ro/scandal-dambovitean-servicii-imigrari-sua.html

Mentionam ca domnul Andy Olariu s-a stabilit in Arizona in anul 2014 preluand slujba de pastor al bisericii penticostale Ekklesia din Peoria, Arizona. La scurta vreme dupa sosirea sa, Andy Olariu a intrat in conflict cu comitetul bisericii si jumatate din membrii bisericii au parasit comunitatea invocand un comportament primitiv al noului pastor.

Cu toate ca domnul Olariu incearca sa mute acum atentia de la faptele reprobabile de care este acuzat, intentionand sa denigreze persoane care l-au demascat, acuzatiile care i s-au adus in Evenimentul Zilei raman in picioare!

In primul rand, domnul Adrian Olariu neaga ca ar fi avut probleme cu autoritatile americane.

"Am fost acuzat de diferite fraude si abuzuri. Dacă ar fi adevarat as fi avut interdictie pentru USA ceea ce nu s-a întâmplat".

Adevarul este insa altul. Andy Olariu a avut interdictie sa intre in SUA timp de 9 luni iar de atunci a fost lasat sa intre in SUA doar de doua ori si pe termen foarte scurt. Intreaga comunitate penticostala din Arizona si Kitchener cunoaste cazul domnului Olariu, care, dupa ce-a locuit doi ani in SUA, a plecat la o nunta in Canada si la intoarcere a avut surpriza de-a nu fi lasat sa revina in SUA, fapt confirmat si de petitia lansata online, din care citam:

"Petiție privind readucerea in SUA a pastorului Andy Olariu, cetatean canadian, caruia nu i se mai permite (re) intrarea in SUA. I am sadly writing this letter with much regret. Our Senior Pastor of our dearly beloved church, Ekklesia Christian Center in Peoria Arizona, has been prohibited from re-entering the United States of America".

Andy Olariu a plecat la o nunta in Kitchener, Canada, in luna martie, 2016 si de atunci a incercat sa revina in SUA de cateva ori dar fara succes. Pastorul a fost lasat sa intre in SUA, numai pentru cateva zile, in decembrie, 2016, dupa ce a invocat motivul ca a fost invitat la un "party" de Revelion, la biserica Ekklesia. A doua (si ultima) data cand Olariu a fost lasat sa intre in SUA a fost luna trecuta cu prilejul unui botez, conditionat tot pentru cateva zile.

Andy Olariu isi continua scrisoarea de aparare astfel: "Biserica Ekklesia a facut o aplicatie în dreptul meu pentru a beneficia de visa R1 (de lucru in domeniul religios) dosarul este în curs de desfășurare,  iar în această perioadă de așteptare mi s-a sugerat că ar fi mai bine sa astept răspunsul in Canada (eu soția si copiii fiind cetățeni Canadieni)".  Prin aceasta declaratie, pastorul Andy OIariu doreste sa insinueze ca afirmatiile din Evenimentul Zilei potrivit carora ar fi fost oprit la granita sa intre in SUA nu sunt adevarate ci domnia sa a plecat inapoi in Canada de buna voie, deoarece "asa i s-a sugerat". Cetatenii canadieni nu au interdictie de-a vizita SUA, asa cum a avut domnul Olariu timp de 9 luni! 

In pledoaria sa de aparare, domnul Olariu mai afirma: "A fost o perioadă de timp când am locuit în USA și în acea perioadă mi-am dus cu mine lucrurile personale, ceea ce nu este ilegal . Ca cetățean Canadian pot deține in mod legal chiar si proprietăți in USA".

In ziarul Evenimentul Zilei nu s-a precizat daca domnul Olariu are sau nu dreptul sa-si duca cu el lucrurile personale in SUA ci s-a afirmat asa: "Enoriaşii delcară faptul că pastorul Andy Olariu ar fi povestit în biserica locală dialogul pe care l-a avut cu lucrătorii de la serviciul de imigrări de la vamă, care l-au chestionat privind mobila şi lucrurile personale pe care le avea în camion când s-a mutat în Arizona, iar acesta le-a spus că e vorba de “obiecte pentru donaţie”.

Dupa cum observati, in articol este vorba de faptul ca pastorul Andy Olariu s-a laudat in timpul unei slujbe la biserica Ekklesia cum i-a mintit pe vamesii americani cand a fost chestionat asupra lucrurilor sale personale. Daca totul a fost in regula de ce a trebuit sa minta?

Adrian Olariu cunoaste bine legislatia americana care vizeaza persoanele din Canada, care isi depun actele sa ramana in SUA. Daca domnia sa nu le-a spus vamesilor ca se muta in SUA, ca si-a depus dosarul de ramanere permanenta in SUA, desigur lucrurile respective trebuiau explicate intr-un alt mod. Altfel, cum se justifica minciuna pe care domnul Olariu le-a spus-o vamesilor cand a fost chestionat asupra acelor obiecte?  Repetam, incidentul a fost relatat de Andy Olariu in biserica Ekklesia din Peoria, Arizona.

Aditional de aceasta, domnul pastor Adrian Olariu le-a povestit celor aproximativ 30 de persoane care il asteptau la casa domniei sale din Arizona, pe care o avea cu chirie, cateva zile inainte de Revelion 2017, ca vamesul american i-a aratat un morman de scrisori venite din partea a numerosi enoriasi din Arizona, cu reclamatii la adresa sa, si i-ar fi spus: "Vezi, din cauza aceasta nu te lasam noi pe tine sa intri in SUA". 

In consecinta, declaratia domnului Andy Olariu potrivit careia domnia sa nu a avut interdictie sa intre in SUA este in mod clar o minciuna si ar trebui sanctionata ca atare de catre conducerea cultului sau organizatiei din care face parte, daca minciuna este considerata incompatibila cu slujba de pastor sau propovaduitor crestin.

Vlad Rotar (SUA)

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

+2 #18 Conventia Penticostala 2017Dormidon G 30-08-2017 08:23
Conventia Bisericilor Penticostale Romanesti din SUA si Canada 2017 va avea loc in perioada 1-4 septembrie la Phoenix. Intrunirea, care dupa toate probabilitatile este cel mai mare eveniment romanesc din diaspora, va fi coordonat de biserica Maranata, gazduit in cladirea bisericii Happy Valley din Arizona, care este cea mai mare biserica romana din diaspora. Anul acesta se asteapta la Phoenix un numar de cel putin 4000 de conationali. Conventia bisericilor penticostale din Statele Unite este un eveniment care are loc in fiecare an in weekendul de "Labor Day". Congresul bisericilor baptiste romane din America de Nord se va tine anul acesta la San Francisco.
Citat
+4 #17 Definitia Debil MintalDan 14-08-2017 22:13
Debil=O persoana care se caracterizeaza prin slabe caracterizari si capacitati mintale,inapoia t mintal.ACESTE ZISE BISERICI SI ENORIAS SUNT CARACTERIZATE SI SE OGLINDESC FOARTE EXACT IN CUVINTUL DE MAI SUS .CINE SE COBOARA ASA JOS SI FAC PARTASIE CU ACESTE NULITATI ATIT RELIGIOS SOCIAL SAU ETC.AJUNG IN ASEMENEA GUNOAIE SI INTR-O ZONA INFECTA. ACESTE BISERICI SUNT NISTE INFECTI SPIRITUALE SI SOCIALE ....
Citat
+3 #16 Ionel Grosu din Sfantu Ilie, SuceavaTiberiu Cosa 21-06-2017 11:15
Ionel Grosu este fiul lui Constantin Grosu, fost turnator la Secu pe timpul lui Nae:

http://www.asiiromani.com/phoenix-arizona-suceveanul-grosu-o-face-lata/
Citat
+3 #15 Oda lui Ioan Grosu, AZDormidon S. 21-06-2017 05:08
Pentru Ionel Grosu de la biserica Ekklesia, Arizona. "Grosule, grosutule, ce mai faci tu, Subtirelule? Mai ridici tu maini murdare spre tavan, Grosule viclean?"
Citat
+3 #14 Costan GrosuUrsu Moise 20-06-2017 07:48
Ii cunosc cam tot neamul lui Ionel Grosu si intr-adevar este un personaj fara prestanta, nu prezinta credibilitate. Eu cred ca jumatate din relatarile lui despre "experiente din trecut" sunt minciuni bine cusute cu ata alba. Il stiu bine pe Ionel, e in stare sa-ti vanda si luna de pe cer. Unchiu-sau Dormidon Grosu era ceva mai serios printre ei. Tata-sau, Costan Grosu, era un individ tipic comunistilor din vremea aceea. Sfatos, se punea sa explice copiilor cum sa fie muncitori etc, cums a fie "onesti", in timp ce lui ii lipsea aceasta virtute, vanzandu-si cu usurinta fratii de credinta, care aveau incredere in el cand ii spuneau ca au adus Biblii in tara sau ca se aduna la fratele Cutarescu la rugaciune. Costan Grosu prindea ocazia sa ii divulge Securitatii. Ionel asta de Arizona este un fel de Dinu Paturica, pricopsit pe acolo, jucand un teatru ieftin, cu prestanta de proasta calitate. Nu cred ca e vinovat el ci mai degraba cei care-l tolereaza acolo. Va spun sigur ca, ceva nu e in regula nici cu oamenii aceia. Ori sunt foarte redusi (si atunci se explica prezenta lui Grosu in conducerea bisericii) ori au interese sa mentina un semidoct in fruntea bisericii, ca, asa pe langa el par si ei oameni capabili. Either way, personajul acesta grotesc ar trebui sa fie inlaturat de acolo. Domnule Grosu, grosolania dumitale nu poate fi egalata decat de stupiditatea ce te defineste!!!
Citat
+3 #13 Grosu pupa mana la Oniga!Ion Caragea 19-06-2017 03:48
Am o intrebare: Cate servicii sunt la Ekklesia pe luna (luand in calcul duminica dimineata, seara si miercurea) in care Ioan Grosu sa nu ia cuvantul? Aproape inexistente. Ionel ia cuvantul la fiecare program. La Elim trecea mult si bine pana il vedeai pe Ionel la microfon. Sa spui ca Grosu nu vrea sa fie in frunte, inseamna sa fii pueril la minte, sa nu observi ceea ce se vede cu ochiul liber. Omul acesta daca ar sta cate un serviciu pe banca, sa nu ia cuvantul deloc, cred ca ar muri. Imi place, insa, cum se caciuleaza in fata lui Paul inainte de-a lua cuvantul "Sarut mana, Paul", pare sa spuna Subtirelu. El are insa alta tactica: "Asa cum zicea si Paul...". Musai sa-l mentioneze tot timpul pt ca stie ca doar asa are sanse sa fie si el pe acolo. Paul e un fel de bulibasa pentru bistritenii care au ramas la Ekklesia iar Grosu trebuie sa-i pupe mana daca vrea sa fie in fata. Mai mult decat atat, Paul e mana dreapta a lui Olariu, ii plateste acestuia o parte din bill-uri, vorbeste mereu cu el la telefon etc, asa ca Ionel Grosu e obligat sa-i pupe mana la Paul Oniga, ceea ce-mi place, ma distreaza cand il vad :)
Mai sunt si alte caractere stranii pe la Ekklesia dar pe Ionel nu-l intrece nimeni. E in al noualea cer. De cand l-a facut mama lui n-a mai prins un asemenea post. "Sarut mana, Paul. Sarut mana, Andy". Cum sa nu te lupti pentru Olariu sa vina inapoi? Daca cumva vine un intelectual in locul faiantorului din Kitchener? Risti sa zbori de acolo de prima banca, unde ridici mainile murdare, in mod fatarnic, spre tavan, Grosule!
Citat
+3 #12 Ekklesia, ArizonaVance F 19-06-2017 01:40
Ekklesia, Arizona are doua tipuri de oameni: sefi si indieni. Indienii se incoloneaza intotdeauna dupa seful de trib, indiferent unde merge acesta. Ei nu gandesc, nu au creier propriu. Desigur, atunci cand seful de trib are interes sa fie urmat de cat mai multi indieni, acesta se va pune bine cu indienii, le va mai da cate-o bomboana. As putea sa va prezint o lista exhaustiva cu "sefisori" si "indieni" de la Ekklesia, de indivizi care nu s-ar duce la biserica aia daca nu ar fi fata si de indivizi care se duc acolo pentru ca acolo merg sefii lor de trib (bistritean sau moldovean). Desigur si "sefii de trib" sunt niste figuri sterse, submediocre, niste parveniti, care in alta parte nu ar avea ce cauta la microfon. Paul Oniga, de exemplu, este un sefisor de trib, propulsat fiind de relatia sa de tovarasie cu Olariu, cu care se trage de sireturi cand si cum vrea si asta inseamna mult pentru indieni. Cand Paul O. vine in fata el vine si anunta mesajului Sefului, pozand in fata indienilor ca o figura extrem de impozanta, care sta de vorba personal cu sefu... "Am vorbit cu Andy", anunta el cu emfaza, de care ar fi purtator de cuvant prezindential si transmite mesajul presedintelui. Daca te uiti in sala, in momentul acela, indienii, se uita la el cu gura cascata in timp ce acesta scutura din cap aranjandu-si astfel frezura eminesciana. Un indian sta de vorba cu alt indian pe hol si ii spune: "Io ma am bine cu Paul" (adica cu consilierul presedintelui). Intr-un asemenea spectru, faiantorul Adrian Olariu de la Kitchener se crede un fel de guru, pentru care enoriasii, cu creierul suspendat, se arunca pe podea indiferent de cauza, doar pt ca e vorba de el. Apoi, guru organizeaza evenimente peste evenimente, marsuri, mitinguri, concerte etc, la care el are ocazia sa se adreseze unui numai impresionant de oameni (nu se lasa sa nu vorbeasca cel putin 40 de minute "asa printre puncte", chiar si atunci cand vorbitorul este musafir invitat. Manipularea aceasta grosolana are loc in detrimentul indianului simplu, care are impresia ca este si el cineva daca sta prin apropierea gurului sau a consilierului acestuia. Acesti oameni traiesc in America dar dupa standarde demult depasite chiar si in fostul bloc comunist.
Citat
+3 #11 PacalealaMoloce 18-06-2017 09:54
Ioan Grosu, Adrian Olariu si Paul Oniga prostesc pur si simplu biserica Ekklesia mentinand aceasta tare de haos total, foarte convenabil pentru ei. Inainte sa plece Grace, toti astia erau in obscuritate, au devenit cei mai importanti piloni, promovati de Olariu pt ca au fost dulaii care au latrat si i-au denigrat cel mai mult pe cei plecati. Aceasta este realitatea. Iti vinzi mama si tata doar sa ajungi mana dreapta a unui incult ca Adrian Olariu.
Citat
+4 #10 Nivel olaresc. It's gross!!Ion Rares 09-06-2017 19:16
Dupa ce minte, inseala, face politica religioasa cu Grosu, de cea mai joasa speta, Andy Olariu striga tare versete biblice, amenintand cu focul iadului, pe care nu "traiesc fix asa cum este scris". Pe baza tipetelor sale, sfaturi pe care nu le tine, unii oameni cu un anumit nivel de IQ, il considera "omul lui Dumnezeu". Ei nu stiu ca "roadele" ("dupa roade ii veti cunoaste") nu sunt tipele sale olaresti fara substanta si neinsotite de exemplul personal ci tocmai faptele pe care nu le are. Cand e vorba de Olariu, sustinatorii cu minte putina spus "toti avem greseli". Deci minciuna, ipocrizia, politica religioasa mizerabila, pentru ei reprezinta "doar greseli". Cei care l-au adus pe Olarescu la Phoenix au avut doar un singur argument "individu' predica in biserica penticostala din Kitchener". Nu conteaza ca nu are chemare de pastor, ca habar nu are sa lucreze cu oamenii, ca nu stie engleza iar romana a uitat-o, ca nu stie sa se ocupe de copiii lor care fug de acasa sub pastoratia lui Olariu iar acesta habar nu are cum sa se apropie de ei si sa-i capteze... Conteaza doar ca vrea de pastor iar astora le e mila de el. "Saracu de el! Daca vrea, hai sa-l ajutam, hai sa semnam, hai sa iesim in strada.." te pomenesti... Cata ingustime mintala. E strigator la Cer. It's gross!!!
Citat
+3 #9 Impostura olareasco-grosi anaMorut Stef 09-06-2017 19:02
Va invit sa cititi si articolul intitulat "Ipocrizia pastorului Andy Olariu din Canada". Dati google search.
Sa tii biserica aia doi ani de zile fara pastor, cu roscovele grosiene de cea mai proasta calitate, doar sa te astepte pe tine sa-ti ocupi fotoliul de pastor, pentru ca mai ai vreo doi ortaci pe acolo, a caror scos primordial este de-a se mentine printre conducatorii adunarii rupte de la Elim, este cea mai inalta dovada de nelegiuire posibila. Chiar nu se gaseste un pastor asistent care sa stie bine romana si engleza? Nu exista in toata America un predicator bun? Sau trebuie neaparat sa se inteleaga cu cei 2-3 piloni de acolo si sa fie neaparat marioneta lor? Mentalitatea de turma de la bisericuta aceea isi spune cuvantul. Cred ca e cel mai mare procentaj de indivizi care-si lasa creierul la usa cand intra in biserica si actioneaza doar dupa cum ii manipuleaza... sefii de trib.
Ei doar se incoloneaza in sir ca indienii si fuga dupa ei. Grosu cel viclean se preface ca el nu doreste pozitii prin biserici, ca e de o smerenie rara. Asta e masca pe care o ia si tine tot pt oamenii neexperimentati . In fond, daca Grosu, fiul vanzatorului de frati din Suceava, nu ar dori pozitii in biserica, s-ar retrage sau ar milita pentru aducerea unui om competent acolo. Dar face cum face si tot la microfon il vezi. Prostimea care-l asculta va plati. Copiii lor vor considera ca biserica este o adunatura de oameni fara argumente solide, bazate pe istorii inchipuite precum povestea ciorii care-ti aduce meniul dorit, minciuna proliferata de Ion Grosu la anvonul bisericii si postata pe net cu numele "Ionel Grosu - marturie". Cei care-l cunosc au ripostat vehement cand au vazut ce "marturii" sunt postate pe net. Sucevenii stiu ca Ionel Grosu a plecat "la studii in Anglia" pe baza relatiei de colaborare a tatalui sau cu fostul regim. Numai Dumnezeu din Ceruri stie cati frati a vandut Constantin Grosu pentru ca Ionel sa plece "la studii in strainatate". Si acum, Ionel Grosu, in loc sa taca, il prezinta pe tata-sau ca "erou al credintei", la biserica Ekklesia. Cu astfel de indivizi s-a asociat Andy Olariu in Arizona. Indivizi care se pretind a fi "pastori" dar n-au fost in stare sa-si aduca la credinta nici proprii copiii. Nu are rost sa-i intrebi de alte "roade" pentru "Imparatie". Ce poate un astfel de falimentar sa va predice? Desigur, "toti avem copii", vorba grosului, dar cand nici macar copiii nu te iau in serios, stai jos si nu te mai baga prin conducere de biserici, pt ca vei avea acelasi rezultate. Retrage-te pt ca nu impostorul care minte the Immigration Services iti spune sa te retragi, ci Biblia, in numele careia le dai in cap altora, dar falimentele tale nu le vezi. Acest Ionel Grossu, care a facut ravagii la Elim, duce pe apa sambetei biserica Ekklesia, incurajat de Andy Olariu, care se bucura ca in absenta sa se servesc roscoave la biserica iar cand vine el, prezentarile sale irelevante dar lungi cat o zi de vara, vor fi apreciate..
Citat