FOTO - Pivnița brâncovenească de la Izvoru Dulce – Nenciulești ( județul Buzău ). Un posibil brand local pentru turismul cultural si oenologic din zonă

Nenciulesti pivnita NewsBuzauÎn comuna Merei, mai precis între satele Izvoru Dulce și Nenciulești, în punctul numit „La Musceleanu între vii“, poate fi vazută o movilă de pământ, care ascunde o pivniță medievală, cel mai probabil datată, după tehnica de construcție, finalului de veac al XVII-lea, aparținând stilului arhitectural al epocii brâncovenești.

O carte despre legendele Munților Buzăului. Cele adevărate!

Carte Muntii BuzauluiSemnalăm apariția culegerii de legende Ilie Mândricel - ”Din umbra chiliilor în floare. Vechi legende din Munții Buzăului” (Editura C.I.D., București, 2017): ”Rotunjită în timp ca pâinea de vatră, ”Din umbra chiliilor în floare” înmănunchiază legende culese de Prof. Ilie Mândricel într-o viață de om petrecută în arealul satelor de munte din nordul județului Buzău.

În lipsă de voturi, Mirela Mihaela Slate (PNȚ-CD Buzău) a descoperit tartarita

Postarea Mirelei SlateDupă rezultatele sub limita ridicolului obținute la alegerile locale și generale ținute în anul care tocmai s-a încheiat, în PNȚ-CD Buzău s-a dat tonul unei reprofilări strategice.  Dacă oferta sa politică nu a reușit să păcălească decât câteva sute de persoane răzlețe, Mirela Mihaela Slate crede că va avea succes cu trăsnăi, bazaconii și bălării de genul legendelor inventate.

FOTO - Restituiri (III) - Rupestrele ”descoperite” in 1980 erau ”în cărți” din 1924...

Restituiri istorie News BuzauNoi, cei din Redacția News Buzău, credem în rolul esențial al culturii ca factor social formator. În spiritul acestei idei pe care am urmat-o consecvent de-a lungul timpului, dorim să readucem în atenția publicului materiale de presă vechi, cu și despre istoria, geografia și personalitățile județului nostru.

Continut recomandat